REKLAMI GEÇ

Horoz’da kongre kararı

Ali İpek, yönetim kurulu üyelerini de yanına alarak medya karşısına çıktı ve şok kararı açıkladı; “Kongreye gidiyoruz. Aday değilim”

/ DENİZLİHABER / 8 Haziran 2007 Cuma, 00:00

7 Mart tarihinde olağanüstü kongre kararı alarak yönetime gelen Denizlispor Yönetim Kurulu ligin bitiminin ardından kongre kararı aldı. Denizlispor Başkanı Ali İpek, tüm yönetim kurulu üyelerini yanına alarak yaptığı açıklamada 25 Haziran 2007 tarihinde kongreye gidileceğini belirtirken, “Başkanlığa aday olmayı düşünmüyorum” dedi. İpek, aday çıkmazsa ne yapacaksınız. Aday olmayacak mısınız ? şeklindeki soru üzerine “Benim aday olma gibi bir düşüncem yok. Ama yanlış düşünüyorsunuz. Mutlaka aday çıkacaktır” dedi.

18 kulüpten biri olmak önemli

Turkcell Süper Ligi’ni 41 puanla 14. sırada bitiren Denizlispor’da kongre rüzgarları esiyor. Denizlispor Yönetim Kurulu kendi arasında yaptığı toplantının ardından basın önüne çıktı. Yönetim Kurulu Üyelerinin tamamının katıldığı basın toplantısında açıklamayı Denizlispor Başkanı Ali İpek yaptı. İpek, Denizlispor’un tüm zorluklara rağmen ligde kaldığını belirterek,

“Yönetim Kurulu olarak ciddi ve disiplin içinde öz verili bir çalışma içinde kenetlenerek çalıştık. Zorlukları aştık. Yönetim, teknik heyet, futbolcular, taraftarlar, basın ve Denizli Halkı hep birlikte tüm zorluklara rağmen bana göre başarılı denilecek bir netice elde ettik. Denizli tüm Denizlililerin takımı. Önemli bir marka. Ligde 18 kulüpten biri olmak önemli bir olay” dedi.

Takıma yeterince sahip çıkılmıyor

Ligde dengelerin olmadığını da ileri süren Başkan İpek, “Dengesizliklerin olduğu bir lig içindeyiz. Belediyeler eşit bir şekilde kulüplere yaklaşmıyor. Belediye takımları yüksek bütçeleri ile ligin mali yapısını alt üst ediyor. Denizli bu şehrin takımı. Bu takım Denizli gibi bir kentin takımı ise daha yükseklerde olmalı. Ama takıma yeterince sahip çıkılmıyor” dedi.

Yeniden yapılanma gerekiyor

Mart ayında kongreye gittiklerini, büyük beklenti içinde olmalarına rağmen yeterli şekilde gerekli desteği alamadıklarından yakınan Denizlispor Yönetim Kurulu Başkanı Ali İpek, “Denizlililer bu kulübe destek olmazsa bu sıkıntılar yaşanmaya devam eder. Sahiplenme olmazsa Denizlispor’u zor günler bekler. Yeniden yapılanma gerekiyor. Biz bu yapılanmayı rahatlatmak için kongre kararı aldık. Bazı şeylerin önünü açmak gerekiyor” dedi.

Aday olma gibi bir düşüncem yok

Kalıcı çözümler gerektiğini de işaret eden Başkan İpek, “Öncelikle mevcut borçların temizlenmesi gerekiyor. Ardından da akıcı gelirler sağlanmalı” dedi. Başkanlığa aday olmayı düşünmediğini de sözlerine ekleyen İpek, aday çıkmazsa ne yapacaksınız. Aday olmayacak mısınız ? şeklindeki soru üzerine “Benim aday olma gibi bir düşüncem yok. Ama yanlış düşünüyorsunuz. Mutlaka aday çıkacaktır” dedi.

Çalışmalar sürecek

Kongre kararı almalarına rağmen çalışmalarına devam edeceklerini, öncelikle iç transferi bitirme kararında olduklarını açıklayan İpek, “Almayı düşündüğümüz birkaç oyuncu ile görüşüp transfer etmek istiyoruz. Kongreye gidiyoruz. Ama arada boşluk yok. lig Ağustos’ta başlayacak. Geç kalınmaması için çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Herkese teşekkür etti

Başkan İpek sözlerinin sonunda futbolculara, teknik heyete, basına, bir önceki yönetim kurulu üyelerine, mevcut yönetim kurulu üyelerine, Denizli Valisi Hasan Canpolat ile Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye ve Denizli Halkı’na desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı