REKLAMI GEÇ

Kongrede 3 Ali: Ne Başkan var ne Vali

Horoz’un “Seçimsiz” kongresine 3 Ali damgasını vurdu. Ali İpek, “Destek yoksa ben de yokum” derken söz alan Ali Marım ve Ali Aygören, kongreye katılmamalarını eleştirdikleri Vali Canpolat ve Başkan Zeybekci’ye “olmazsa olmaz” deyip kürsüden “Kulübe sahip çıkın” çağrısında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2007 Çarşamba, 00:00

Denizlispor’un olağanüstü kongresi Vali Hasan Canpolat ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci katılmadıkları için yarım kaldı. Genel kurul yönetim seçimi ve ibraz edilmesi gereken raporları gündemden çıkardı, tahmini bütçenin okunması ile kongre tamamlandı.

Kongre yönetim seçemeyince eski yönetim göreve devam ederken, 15 gün içinde yeniden kongre kararı alınacak.

Haftalardır beklenen Denizlispor kongresi yapıldı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’ndaki genel kurulda yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. Söz alanlar tek tek kürsüye çıkıp konuştu. Fakat gündem yönetim kurulu faaliyet raporunun okunup ibraz edilmesine gelince ortalık karıştı.

Marım konuştu, ortalık karıştı

Denizlispor ve Denizli Belediyesi eski başkanlarından Ali Marım, faaliyet raporunun okunması sırasında “Belediye başkanının ve valinin gelmediği bir kongre olamaz” dedi. Bu sözler salondaki kalabalıktan da destek gördü. Belediye eski başkanlarından Ali Aygören ise divandan kongrenin tehir edilmesini istedi.

Seçim maddeleri kaldırıldı

Divan Başkanı avukat Adil Demir böyle bir durumun söz konusu olamayacağını söyleyince devreye Denizlispor Başkanı Ali İpek girdi. İpek, mevcut yönetimin göreve devam edeceğini fakat kongrenin ertelenmesi gerektiğini belirtti. Bunun üzerine divan başkanı, seçim ve seçime ilişkin maddelerin gündemden çıkarılmasını genel kurula oylattı.

Seçim gündemden çıktı

Divan Başkanı Adil Demir’in yaptığı oylamada salonda bulunan 300 delege seçim ve ilgili maddelerin gündemden çıkarılmasını onayladı. Bunun üzerine Başkan Ali İpek, mevcut yönetim kurulunun göreve devam ettiğini belirterek, “15 gün içinde yeniden kongre kararı alacağız. Bu kongremizde belediye başkanımız ve valimizin de aramızda olmasını istiyoruz” dedi.

Liste bir var bir yok

Genel kurul öncesinde Denizlispor eski yöneticilerinden Hasan Hüseyin Ateş’in liste oluşturduğu haberi kulislerde dolaştı. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve eski başkanlardan Zafer Katrancı’nın da desteklediği bu listede Yurdal Duman, Ramis Bilgiç gibi isimlerin yer aldığı iddia edildi. Fakat genel kurul sırasında liste ortaya çıkarılamadı.

Veda eder gibi

Başkan Ali İpek genel kurul üyelerine seslenerek, “Bu yük sadece yönetimin üzerinde olmamalı” dedi. İpek veda gibi konuşmasında “Biz yolu açtık. Buyurun gelin” dedi.

Denizlispor’un tamamlanamayan genel kurulunda Başkan Ali İpek, üyelere seslenerek tüm yükün yönetim kuruluna bırakılmamasını istedi. İpek veda eder gibi bir konuşma yaparak, “Biz yolu açtık yine de hareket yok” dedi. Yönetim kurulu olarak büyük sıkıntılar çektiklerinin altını çizen İpek, “Bu sıkıntıları anlatmaya gerek yok. Fakat göründüğü gibi bir iş değil. Bu işler kolay olmuyor. Biz büyük zorluklar yaşadık, içimize attık. Ben iki kez Don Kişot’luk yaptım. Gerekirse bir kez daha yaparım. Fakat kulübün devralınması gereken bir ortam yarattık. İki transfer daha yapılırsa takımın eksiği de yok” dedi. İpek’in konuşması ayakta alkışlandı.

Başkan nerede?

Yeşil siyahlıların kongresinde Belediye Başkanı Nihat Zeybekci gündeme getirildi, kongreye gelmeyişi eleştirildi. Aygören ve Marım konuşmalarında vali ve belediye başkanını hedef aldı. Denizlispor’un kongresine Vali Hasan Canpolat ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin katılmaması dikkat çekti. Başkan Nihat Zeybekci’nin şehir dışında olduğu iddia edildi. Belediye eski Başkanı Ali Marım, Ali Aleybeyoğlu’na seslenerek, “Arayın gelsin” dedi. Bu durum genel kuruldaki konuşmalarda da kendini gösterdi. Eski başkanlar Ali Aygören ve Ali Marım konuşmalarında Başkan Nihat Zeybekci ile Vali Hasan Canpolat’ı hedef aldı. Belediye Başkan Yardımcısı Ali Alaybeyoğlu ise savundu.

Aygören Zeybekci’yi suçladı

Söz alan Belediye eski Başkanı Ali Aygören, Nihat Zeybekci’yi takıma yeterince destek olmamakla suçladı. Aygören, “Denizlispor Ali İpek’in sayesinde ayakta kalmayı başardı. Belediye artık sahip çıkmalıdır. Belediye Başkanı isterse bu kulübün bütün borcunu da öder. Ben bir anda bulsun ödesin demiyorum. Zamanla ödemeler düzene girer. Benim dönemimde hem ben Belediye Başkanı olarak hem de Denizlimizin valileri Denizlispor’a destek oldular” dedi. Aygören, yeni yönetimin oluşturulmasında Başkan Nihat Zeybekci ve Vali Hasan Canpolat’ın da sorumluluk almaları gerektiğini belirterek, “Başkan ve Vali gelsinler, Denizlispor Başkanı Ali İpek ile birlikte görüş alışverişi ile bir liste oluştursunlar. Bu işi burada bitirelim” dedi.

Alaybeyoğlu Zeybekci’yi savundu

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Alaybeyoğlu söz alarak eleştirileri yanıtladı. Başkan Zeybekci’nin Denizlispor’a 1,6 milyon lira destek olduğunu söyleyen Alaybeyoğlu; “Belediye olarak her türlü desteği veriyoruz. Fakat bütün yük belediyenin sırtında kaldı. Bu böyle olmamalı” dedi.

Bu işin sorumluları Vali ve Belediye Başkanıdır

Belediye ve Denizlispor eski başkanlarından Ali Marım yaptığı konuşma ile Vali ve Belediye Başkanına yüklendi. Marım, “Denizlispor’un başına bir hal gelirse bunun sorumlusu vali ve belediye başkanıdır” dedi. Vali ve başkanın kongreye katılmamalarını eleştiren Marım, “Parası olan bir başkan bulamadığımız için desteğe ihtiyacımız var. Öyle 1,6 trilyon verdim, 2,5 daha vereceğim demekle bu işler olmaz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı