REKLAMI GEÇ

Kural: “Denizlispor Kolejli olmak bir ayrıcalık”

Kural: “Denizlispor Kolejli olmak bir ayrıcalık”

Son zamanların en gözde ve aranan genç film dizi ve tiyatro oyuncularından olan Ahmet Kural, Denizlispor Koleji’ni ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 29 Mart 2010 Pazartesi, 16:07

Lise yıllarının en eğlenceli dönemlerini eski adı ile ‘Elit’ şimdiki adıyla Denizlispor Koleji’nde geçirdiğini, Denizli’nin kendisi için çok ayrı bir yeri olduğunu bildiren Kural, beklenen ziyaretini gerçekleştirdi.

Sabah erkenden büyük bir coşku ile lise sınıf arkadaşı Ahmet Bayrak ile Denizlispor Koleji’ne gelen Kural, bahçesinde top oynadığı, çimlerine uzanıp teneffüslerde dinlendiği, oyun parkında İlköğretim öğrencileri gibi oyun oynadığı bahçeyi milim milim gezerek, hiç bağlarını kopartmadığı adaşı, Bayrak ile anılarını canlandırdılar. Hemen ardından Genel Müdür Asuman Şenyuva’yı odasında ziyaret ettiler. Okula olan özlemlerinden, geçmiş günlerden uzun uzun bahsettiler.

Ahmet Kural, Denizlispor Koleji öğrencileri ile konferans salonunda buluştu. Kural, “Okula gelirken sanki yıllar öncesine geri döndüm. Heyecanımı anlatamam. Binanın cephe rengi değişmiş, donanım olduğunca artmış. Değişmeyen en önemli özelliği huzur veren doğası. Burada olduğunuz için çok şanslısınız çocuklar. İstanbul çok güzel bir şehir ama inanın bu sakinliği çok arıyorsunuz. Yeşili görmeniz için kilometrelerce yol almanız gerekiyor. Okulu görünce ilk aklıma gelen şey şu an size seslendiğim bu sahneye ilk çıktığım an oldu. O kadar çok heyecanlanmıştım ki… Arkadaşımın arkasına saklanmıştım. Sahnede görünmek bile istemiyordum. O zamanlardaki hocamın bana karşı ılımlı samimi ve içten yaklaşımı sayesinde bu fobimden kurtuldum. Beni bu mesleğe yönlendiren bana cesaret veren öğretmenim şu an aramızda. Ona çok şey borçluyum. Huzurunuzda Sayın Betül Kaplan’a sonsuz saygı ve minnetlerimi sunuyorum. Benim oyunculuk yeteneğimi ilk keşfedendir” dedi.

Öğrencilerin sorduğu sorular arasında, “Sizi başarılı kılan nedir? Dizi mi sinema mı? Oynamak istediğiniz oyun ya da rol? Bize mesajınız var mı? Tekrar Denizlispor Koleji’nde okumak ister miydiniz?” gibi sorular vardı. Kural, “Başarının sırrı disiplindir. Başarılı olmak istiyorsanız fedakar da olmalısınız. Mesela sabah 8:30’daki çekimlerim için ben evden sabah 5’de çıkıyorum. Yönetmenimden önce sette olmak için. Ekibim ise benden önce orada olmak zorunda. Ancak bu şekilde disiplinli davranarak başarılı sonuçlar elde edil inebilinir. Hayatta belirli çizgileriniz olmak zorunda. ‘Dizi mi sinema mı’ sorusuna ise tabi ki sinema diyorum. Sinemayı daha kalıcı buluyorum. Gazi, Fikrimin İnce Gülü, Evimin Erkeği, Bir Bulut Olsam, Kahramanlar gibi dizilerde rol aldım ama Özgü Namal, Haluk Bilginer, Hümeyra, Bülent Emin Yaral ile oynadığım Güneşin Oğlu adlı sinema filmi benim için ayrı güzellikte. Kadir İnanır ve Kenan İmirzalıoğlu ile bir projede yer almayı çok istiyorum. Kenan İmirzalıoğlu’nu bu denli popüler yapan asla ödün vermediği disiplini, mütevaziliği ve beyefendiliğidir. Size vereceğim mesaj da kesinlikle çok çalışın azimli olun ve mücadele etmekten asla vazgeçmeyin. Zamanı geriye alıp durdurma şansım olsaydı tekrar Kolejime geri dönmeyi tabiî ki çok isterdim” dedi.

Ahmet Kural, daha sonra öğrencilerle fotoğraf çektirip onlara imza dağıttı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı