REKLAMI GEÇ

7. Türkiye Koçfest Üniversite Spor Oyunları başladı

7. Türkiye Koçfest Üniversite Spor Oyunları başladı

Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 7. Türkiye Koçfest Üniversite Spor Oyunları, su topu müsabakası açılış töreniyle başladı.

/ DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2010 Cumartesi, 21:37

PAÜ Spor Merkezi’nde yapılan törene; Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekili Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Yrd. Doç. Dr. Atilla Pulur, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Pamukkale Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Yrd. Doç. Dr. Atilla Pulur, tüm üniversiteler adına katılımcıları selamladı. Pulur, başarı grafiği yükselen Pamukkale Üniversitesi’ni ve organizasyona destek veren herkesi kutladı.

Pamukkale Üniversitesi’nin spora önem veren bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç şunları söyledi: “Biz spor yaptırarak, kişiliğin gelişmesine, birlikte yaşama kültürünün oluşmasına, olumlu veya olumsuz duyguların ifade edilmesinin öğrenilmesine katkıda bulunuyoruz. Bu amaçla spor altyapımızı güçlendirirken, aynı zamanda olimpik ruhu üniversitemizde yaşatmaya çalışıyoruz. Spor ciddi bir iştir. Eğer başarılı olmak istiyorsak güçlü üniversiteler liglerini kurmak, üniversitenin amatörlüğünü oturtmak, burslu sporcuları üniversitelere alıp yetiştirmek, gerekirse branş branş üniversiteler arasında görev dağılımı yapmak gerekmektedir. Ancak bu takdirde 10 yıl sonra Türk sporcuların olimpiyatlarda başarı gösterdiğini izleme şansımız olacaktır. Organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum.”

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Vali Yavuz Erkmen’in konuşmalarının ardından, protokol üyeleri ile birlikte su topu müsabakasının açılış topu atıldı. Protokol üyeleri Piri Reis Üniversitesi ile Koç Üniversitesi arasında oynanan açılış müsabakasını izlediler.

7. Türkiye Koçfest Üniversite Spor Oyunları’nın resmi açılışı 17 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı