REKLAMI GEÇ

Avrupa’nın en iyisi Denizli’den

Avrupa’nın en iyisi Denizli’den

Denizli Nevzat Erten Lisesi Öğrencisi-Denizli Belediye Sporlu Refik Erdem Koç, German Open Almanya birinciliğinden sonra, Dutch Open Hollanda Taekwondo Uluslararası Turnuva’da da şampiyon oldu.

/ DENİZLİHABER / 24 Mart 2010 Çarşamba, 16:03

Denizli Nevzat Erten Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi-Denizli Belediyesporlu 15 yaşındaki Refik Erdem Koç, 20-21 Mart 2010 tarihlerinde Hollanda’nın Eindhoven şehrinde yapılan Dutch Open Gençler Uluslararası Avrupa Şampiyonası’nda, yarı finalde Hollandalı ve finalde Hırvat rakipleri ile yaptığı maçları kazanarak, altın madalyaya ulaştı. Refik Erdem Koç, 13 Mart 2010 tarihinde Almanya’nın Hamburg kentinde kazandığı şampiyonluktan sonra, Hollandda’da da kupayı alarak Avrupa’nın en iyisi olduğunu gösterdi. Bütün rakiplerini 23-6, 13-7, 12-5 ve finalde 13-1 gibi sonuçlarla açık farkla yenen sporcumuz, ülkemizin gururu oldu gelecekte kendisinden ve ilimizden sık sık bahsettireceğini gösterdi. İlimizde spora önem veren bir anlayışın yavaş yavaş yerleştiği ve olimpiyat umutlarının yeşerdiği bir dönemde alınan bu başarı, emeklerin boşa gitmeyeceğinin bir kanıtı oldu.

Tüm dünyadan 100 ülke ve 1200 sporcunun katıldığı, 20-21 Mart tarihleri arasında Hollanda’nın Eindhoven kentinde yapılan şampiyonada, 21 Mart Pazar günü 45 Kg’da mindere çıkan Refik Erdem Koç, güçlü rakiplerini tek tek aşarak finale yükseldi. Finalde Hırvatistan şampiyonunu da yenerek kupanın sahibi oldu.

Denizli Belediyespor Taekwondo Antrenörü Özgür Arım, “Refik Erdem Koç, bu şampiyonada tekniği, zekası ve hızıyla tüm otoritelerin antrenörlerinin dikkatini çekti ve gelecek günler için iddialı olduğunu gösterdi. Hollanda Uluslararası Açık Tekvando Şampiyonası’na München Post Sport Taekwondo derneğinin katkıları ve daveti üzerine katılan sporcumuzun bu şampiyonaya katılmasında büyük destek olan Hocaları Necdet Bayraktar, Bülent Kolay ve kulüp yöneticilerinden Adnan Zinal’a desteklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz. Genç sporcumuza ileride gerekli destekler sağlanır ve eksiklikleri giderilirse Haziran ayında yapılacak olan Ümitler Türkiye Şampiyonası’na moralli gidebilecek ve Ümit Milli Takım’a girme şansını yakalamak için mücadele edecek” dedi.

Arım, “Bu başarı tesadüf değildir. Uzun süren azimli ve istikrarlı bir çalışmanın sonucudur. Derslerindeki başarının yanında Refik Erdem Koç, miniklerde de iki kez Türkiye şampiyonu olmuş ve gençlere 2010 yılı Türkiye ikincisi, Almanya 2010 Açık turnuvasında şampiyon olarak ilimizi temsil etmiştir. Şimdi ise Türkiye’yi temsil etme zamanı gelmiştir. Denizli’nin yetkili kuruluşları sporculara söz verilen desteği tekvandocumuz için de gösterirse, sporcumuzdan 2010 yılında yapılacak şampiyonalarda da çok iyi dereceler bekliyoruz” diye konuştu.

İŞTE DUTCH OPEN EINDHOVEN 20-21. MART 2010 ULUSLAR ARASI TAEKWONDO ŞAMPİYONASI SONUÇLARI

45 KG:
1-REFİK ERDEM KOÇ
2- Brecic, Lovre, Hırvatistan
3- Kassem, Ahmad, Almanya
3- Bugarin, Luka, Hırvatistan

GERMAN OPEN HAMBURG 13-14. MART 2010 ULUSLAR ARASI TAEKWONDO ŞAMPİYONASI SONUÇLARI
45 KG:
1-REFİK ERDEM KOÇ
2-AHMAD KASSEM – ALMANYA
3-BRENDEN STROOT- AMERİKA
3-JOSCHUA SEDLACEK- POLONYA

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı