REKLAMI GEÇ

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor.

/ DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2010 Çarşamba, 16:24

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve Hakkı Dereköylü Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Öğretmeni Esra Keçeci’nin yönetiminde, okul korosu eşliğinde İstiklal Marşı söylendi ve Marş eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenleri, Atatürk Stadyumu’nda devam edecek. Atatürk Stadyumu’ndaki program, saat 20.00’de başlayacak. Kutlamalarda, Türk gençliği, bir kez daha Ata’sına “Ey büyük Atam; Türk gençliği olarak, özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, Cumhuriyetin ve inkılapların yılmaz bekçileriyiz. Her zaman, her yerde ve her durumda, Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığı geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize, namus ve şeref sözü verir, kendimizi büyük Türk Ulusu’na adarız” diye söz verecek.

Bazı okullar da bayramı kendi okullarında kutlayacak.

Bayram nedeniyle, Denizli protokolü kutlama mesajları yayınladı. İşte o mesajlardan bazılarından bazı bölümler:

Vali Yavuz Erkmen:
“19 Mayıs, Atatürk’ün ‘ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak, Türk Ulusu’nun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşamasını” sağlamak amacıyla başlattığı ulusal hareketin ilk adımıdır. Ulu önderin 19 Mayıs’ta Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi ile Türk Milleti yazgısına el koymuş, özgürlüğe olan tutkusu ve tüm değerlerin üzerinde tuttuğu vatan sevgisiyle dünyada saygınlık kazanmıştır. Türk Milleti, Atatürk’ün önderliğindeki kahraman ordumuzla birlikte birlik ve beraberlik duygusu etrafında kenetlenerek verdiği mücadeleyle, tarihin karanlıklarında kalmayı değil, onurlu bir geleceği ve çağdaş dünyada yer almayı seçmiştir. Çağdaş dünyada gerçek bir yer edinmek ise ancak zamanın koşullarıyla uyumlu bir eğitime sahip, geleceği öngörebilen, değerlerine sahip çıkan, geçmişini bilerek geleceğe emin adımlarla yürüyen gençlerle mümkündür. Gençlik ulusların geleceğidir. Gençlerine değer veren, onları en iyi biçimde yetiştirerek, kişilikli ve özgüvenli kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan toplumlar, geleceğe de güvenle bakabilirler. Cumhuriyet’in yılmaz bekçisi olan gençlerimizin, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek, çağdaş değerlerden asla ödün vermeyeceğine inancımız sonsuzdur. Ulu Önderimizin ‘Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar.” sözünde olduğu gibi vatandaşlık sorumluluğunun bilincinde olan ve bunu en iyi biçimde yerine getiren, hoşgörülü, ulusal değerlerini özümsemiş, özgürlük ve bağımsızlığı bir yaşam felsefesine dönüştüren kuşaklar olarak yetişen gençlerimiz Bayrağımızı geleceğe yorulmaksızın taşıyacaklardır. Türk Milleti’nin bağımsızlığa olan tutkusunun bir göstergesi olan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Yüce Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyorum.”

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci:
“Türkiye, bundan 91 yıl önce, Atamızın 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a çıkmasıyla Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımı atmış, bu adımın ardından verdiği mücadeleyle dünyaya örnek olmuştur. 19 Mayıs, Türk Ulusu için sonsuzluğa uzanan süreçte önemli bir dönüm noktası olmanın çok daha ötesinde anlamlar taşımaktadır. Bağımsızlık ve özgürlük savaşının fiilen başladığı 19 Mayıs, Türk Ulusu’nun da uyanışı olmuştur. Büyük önderin siz geçlere armağan ettiği bu önemli günde “Ülkeme nasıl daha iyi hizmet edebilirim, ülkemi nasıl bir adım daha ileriye taşıyabilirim?” diye sormalıyız. Sizler, Türkiye’nin yarınlara en iyi şekilde hazırlanabilmesinin güvencesisiniz. Bu yüzden dışa açık, hoşgörülü, çevrenize saygılı, milletinize sadık, gelenek ve göreneklerinize bağlı, modernleşmenin ancak demokrasiyle mümkün olduğu bilincine sahip, çalışkan insanlar olmalısınız. Türkiye’nin potansiyeli büyüktür. Bu büyük potansiyeli parlak ve müreffeh bir geleceğe dönüştürmek sizin elinizdedir. Bu güzel gün vesilesiyle, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını gönül borcu, saygı ve rahmetle anıyor, tüm Denizlili hemşerilerimin bu anlamlı bayramını kutluyorum.”

AKP Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan:
“Gençlere şu mesajı vermek istiyorum; Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda yükseltecek ve çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız! Bu vesile ile ilimizde 2009 yılında Ulusal ve Uluslararası müsabakalara katılarak yeteneklerini en iyi şekilde ortaya koyan ve başarı elde eden sporcularımızı, antrenörleri ve spor kulüplerini bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının diğer yıllarda da devam etmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle gençlerimizi sevgiyle kucaklıyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

AKP Denizli Milletvekili Mithat Ekici:
“Bugün vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir. On binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmetle anarken, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramlarını tebrik ediyor, tüm vatandaşlarımıza gönülden selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur:
“Ulusumuza aydınlanma çağının kapılarını açan bu anlamlı günde Türk gençliğine armağan ettiğin bayramı coşku içinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs günü, Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş savaşımızı başlatıp özgürlüğümüzü kazandığımız, modern Türkiye Cumhuriyeti’ne giden zorlu sürecin başlangıç günüdür. Bugünkü varlığımızı ve bağımsızlığımızı bizim için hayatlarını veren kahramanlara borçluyuz. ‘Egemenlik, kayıtsız ve şartsız milletindir” ilkesinden yola çıkarak, bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir. Ulusunu seven herkes, Atatürk ilke ve devrimlerini yıkmak isteyenler ile mücadele etmek zorundadır. Toplumun temelini oluşturan ailelerin görevi ise; İyi eğitim alan, teknolojiyi takip eden, zeki ve özgür düşünebilen bireyler yetiştirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin bayramını yürekten kutluyorum.”

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi:
“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalizmin ulusumuzu yok etme planına karşı durmak için kırık dökük bir gemi ile 19 Mayıs günü Samsun’a ayak basmasının 91. yılını sevinç ve mutlulukla kutluyorum. 91 yıl önce bir avuç inanmış yurtseverle birlikte başlattığı bağımsızlık mücadelesini başarıyla tamamlayan Mustafa Kemal Atatürk; Samsun’a ayak bastığı günü devrimlerinin ve cumhuriyetin yılmaz bekçileri olarak gördüğü gençlere emanet etmiştir. Günümüz gençliğinin Ata’sının ona emanet ettiği ülkemizi ve ilkelerini koruyacağı ve geliştireceği inancımla bütün ulusumuzun 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarım.”

AKP İl Başkanı Bilal Uçar:
“19 Mayıs, çarenin ancak millette bulunduğunu anlamanın ve çareyi millette aramanın anlamlı göstergesidir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve kararlılıkla birleşerek giriştiği milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır. 19 Mayıs, milletimizin kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayıp atma kararlılığının ilk kıvılcımıdır. 19 Mayıs, aynı zamanda millete olan inancın adıdır. Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları, kongre aşamalarından sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açmışlar ve milletin meşru temsilcileriyle birlikte attıkları her adımda milletten güç ve destek almışlardır. Atatürk, Türk gençliğine olan güvenini belirtmek üzere kurduğu cumhuriyeti, yine gençlere emanet etmiştir. O, Türkiye Cumhuriyeti’nin genç nesillerin omuzlarında yükseleceğine ve çağdaş medeniyet seviyesine sizlerin çabalarıyla ulaşacağına inanıyordu. Bu konuda size olan güvenimiz tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı bir kez daha kutluyor, hepinize en içten selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

CHP İl Başkanı Zafer Gönenç:
“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Samsun’a çıkmasıyla başlattığı Kurtuluş Savaşı mücadelesinin 91.yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde rahmet minnet ve saygıyla eğiliyoruz. Atatürk, Türk gençliğini seviyor, onlara güveniyor ve Türkiye’nin geleceğini onların ellerine teslim etmekten çekinmiyordu. Gençliğe bıraktığı bu önemli görevi söylemlerinde şöyle dile getiriyordu; ‘Ey Türk Gençliği! Birinci ödevin, Türk bağımsızlığını Türk cumhuriyetini sonsuzluğa değin korumak ve savunmaktır. Varlığının ve geleceğinin biricik temeli budur. Bu temel senin en değerli güven kaynağındır demiştir. Atatürk‘ün tüm sözleri hepimiz için bir rehber olmalıdır. Bugün içerisinde bulunduğumuz şartlar AKP iktidarı sayesinde en az işgal yıllarındaki kadar vahimdir ve ülkemiz, çok yönlü tehditlerle karşı karşıya bulunmaktadır. 1919’larda vatanımızı işgal eden zihniyet; bugün Türkiye’de kültür emperyalizmi ile yabancılaştırma politikası uygularken diğer yandan, içteki taşeronları efendilerinin talimatlarını ikiletmeden yerine getirerek, Türkiye’yi parçalama ve yok etme girişimlerine destek vermektedirler. Türk Ulusu olarak tarihimiz ve saygın kimliğimizle başta gençlerimiz olmak üzere bizlere düşen ortak görev; fikri, ilmi gelişmiş nitelikli nesillerle Çanakkale’yi Kurtuluş Savaşını kazanan ruhu koruyarak, aydınlık yarınlara, el ele, güçlü bir şekilde yürüyüp, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türkiye Cumhuriyeti Devletine yönelik tehditlerle kararlı mücadelesini sürdürmek olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu duygu ve düşüncelerle, tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, saygılar sunarım.”

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz:
“Sevgili gençler; kederde, kıvançta, tasada ve ülküde bir ve beraber olun, dünya durdukça. Yüce Türk Milleti’nin istiklal ve bağımsızlığını muhafaza ve müdafaa görevi düşerse hayatınız pahasına da olsa göreve koşacağınıza inanıyor ve güveniyoruz. Sizler Atatürk`ün gösterdiği yolda, aklınızı ve enerjinizi bilim ve teknolojinin imkânlarıyla birleştirip, yurdumuzu çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, bilimde, teknolojide, sanatta, sporda, edebiyatta başarılarla Türk Milletini onurlandırmak için yapacağınız tek şey: Çalışmak, çalışmak yine çalışmak… Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz başta büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere yakın silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, her şeyin gönlünüzce olmasını ve gerçekleşmesini diliyor, aynı ruh ve heyecan içinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı yürekten kutluyorum.”

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir:
“Bugün büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusal kurtuluş mücadelemize önderlik yapmak üzere Samsun’a çıkışının 91. yıldönümünü büyük bir coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz. Bugün Cumhuriyetimiz her zamankinden daha çok tehlike ve tehdit altındadır. İşbirlikçi AKP iktidarı ile birlikte hareket eden “dahili ve harici bedhahlar”, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine ve kazanımlarına, Atatürk devrim ve ilkelerine, bütün bunları benimseyip savunanlara karşı saldırıya geçmişlerdir. Bu karşı devrim hareketi, son girişimleriyle Anayasamızın değiştirilemez ilkelerini ve yargı bağımsızlığını ortadan kaldırmaya yönelmiştir. Böylece demokratikleşmenin ve özgürleşmenin temelini oluşturan laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti ortadan kaldırılmak istenmektedir. Eğitim-İş, Cumhuriyetin öğretmenleri, eğitim ve bilim çalışanlarının temsilcisi olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne, O’nun temel felsefesine ve kazanımlarına sahip çıkmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta yüce önderimiz Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş savaşımızın tüm kahramanlarını saygıyla anıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı