REKLAMI GEÇ

BİRİNCİLİĞİ MİNİK FARKLA KAÇIRDILAR

BİRİNCİLİĞİ MİNİK FARKLA KAÇIRDILAR

Sivas’ta yapılan Küçükler Stilize Dal Halk Oyunları Türkiye Finali’nde, Kınıklı Basma Boya Sanayi İlköğretim Okulu, 89.90 puanla ikinci oldu. Öğrenciler okullardan ise coşkuyla karşılandı

/ DENİZLİHABER / 14 Haziran 2010 Pazartesi, 17:57

Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen, Küçükler Stilize Dal Halk Oyunları Türkiye Finali, Sivas’ta yapıldı. Tarihi Buruciye Medresesi önünde yapılan yarışmaya, Denizli’nin de aralarında bulunduğu, Adana, Bursa, İzmir, Artvin, Kırklareli, Van, Kars, Sakarya, Kırşehir, Kahramanmaraş’tan katılan 12 ilköğretim okulunun öğrencileri, Türkiye birincisi olmak için yarıştı. Finalin akşam geç saatlerde yapılmasına rağmen, Sivas halkı yarışmanın olduğu finali izlemek için meydanı doldurdu.

Yöresel halk oyunlarını sergileyen ilköğretim okulu öğrencileri, birinci olmak için ter döktü. İllerin gösterilerini tamamlamasının ardından, jüri üyelerinin yaptığı puanlama ile yarışmaya Adana’dan katılan Meryem Mehmet Kayhan İlköğretim Okulu 90.00 puanla Türkiye birinciliğini kazandı. Denizli Kınıklı Basma Sanayi İlköğretim Okulu 89.80 puanla ikinci, Bursa Fethi Açançiçek İlköğretim Okulu ise 89.20 puanla üçüncülüğü kazandı.

Dereceye giren ekiplere kupalarını ve madalyalarını, Sivas Vali Yardımcısı İsmail Koşum, Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Çınargil, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner ve belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve diğer yetkililer verdi.

Akşam saatlerinde başlayan ve 5.5 saat süren yarışma, renkli görüntülere sahne oldu.

Aldıkları dereceyle Denizli’ye gelen öğrenciler okullarında coşkuyla karşılandı. Öğrencileri okul önünde çiçekle karşılayan aileler ve okul yöneticileri, tüm ekibi tebrik etti. Davul ve zurnayla karşılanan öğrenciler, derece aldıkları gösterilerini bir kez de okullarının bahçesinde sunarak, izleyenleri coşturdu.

Okulun 12 yıldır sürdürdüğü halk oyunları konusundaki başarıları hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ebrubekir Baldan, 1998 yılından bu yana okulda halk oyunları konusunda kurslar açıldığını ve tüm öğrencilerin bu kurslara katıldığını belirtti. Okullarının halk oyunlarında önemli derecelerinin de bulunduğunu belirten Baldan, “8 il birinciliğimiz, 4 il ikinciliği ve 6 bölge birinciliğimiz bulunmakta. Şimdi Türkiye ikinciliğini aldık, çok mutluyum ve öğrencilerimizin hepsini tebrik ediyorum. Destan Halk Oyunları Derneği çalıştırıcısı Türker Esmer’e de bize olan desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı