REKLAMI GEÇ

Varlık Koleji sponsorluğunda satranç turnuvası

Varlık Koleji sponsorluğunda satranç turnuvası

Türkiye Satranç Federasyonu ve Denizli İl Gençlik Müdürlüğü’nce ortaklaşa düzenlenen satranç turnuvası Varlık Koleji sponsorluğunda gerçekleşti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ekim 2017 Çarşamba, 14:52

Varlık Koleji sponsorluğunda Türkiye Satranç Federasyonu ve Denizli İl Gençlik Müdürlüğü’nce ortaklaşa düzenlenen satranç turnuvasına 120 sporcu katıldı. Toplam 4.500 TL ödül verilen ve iki gün süren turnuvada, çocuklar ve gençler birbirinden zorlu müsabakalara çıktılar.

Varlık Koleji Kurucu Müdürü Ömer Al, “Satranç sadece bir oyun değil, karşıdakini anlama, onun konumuna göre strateji belirleme ve onu çözümlemeye çalışmaktır. Bu anlamda satranç, oynayarak öğrenmenin en güzel yollarından biridir. Satranç hem rakibinizle empati kurmayı hem de ona saygı duymanızı öğreten bir oyundur. Çocuklarımızın erken yaşlarda bu becerilerini geliştirmesi oldukça önemli. Denizli’de bu anlamda oldukça başarılı bir satranç yönetimi var ve oldukça güzel işler yapmaktalar. Varlık Koleji olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi böylesi güzel etkinliklerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Halil Hilmi Darı ise “Öncelikle bu güzel organizasyona sponsorluk ve ev sahipliği yapan Varlık Koleji’ne çok teşekkür ediyorum. Denizli satranç öğrenimi ve gelişimi konusunda önde gelen kentlerimizden biri. Burada birçok satranç kulübümüz bu hususta önemli başarılara imza atmaktalar. Kendilerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Turnuvada A Kategorisinde Yakup Eryiğit birinci, Okan Bulgurlu ikinci, Ozan Öz üçüncü oldu. B Kategorisinde ise birinciliği Berke Talha Gürel kazanırken, Mert Ali Kayhan ikinciliği, Nuri Efekan Cengiz de üçüncülüğü elde etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı