REKLAMI GEÇ

Milli Bisikletçiler Denizli’de

Kanserde erken tanı için yola çıkan ‘Mavi Bisiklet’ ekibinin beşinci durağı Denizli oldu. İstanbul’dan yola çıkan 12 kişilik Milli Takım Bisiklet ekibi Denizli ayağında vatandaşlarla birlikte kanser için pedal çevirdi

/ DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2007 Salı, 00:00

Ümit BİLGİÇ

Kanserde erken tanıyı halkın bilincine yerleştirmek için yola çıkan ‘Mavi Bisiklet’ ekibinin 5. durağı Denizli oldu. 19 Mayıs tarihinde İstanbul’dan başlayan ve binlerce insana kanserde erken tanıyı anlatmak için yol alan 12 kişilik Milli Takım Bisiklet ekibi İstanbul, Bursa, Balıkesir, Manisa’dan sonra Denizli’ye ulaştı. Çınar meydanında yüzlerce bisikletli vatandaşla buluşan ekipler hep birlikte kanser için Denizli sokaklarında pedal çevirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikte yaşlı bayanlarda kanseri anlatmak için milli takım bisiklet ekibi ile birlikte yol aldı.

Denizli’deki etkinliğin son bölümünde Vali Recep Yazıcıoğlu İncilipınar Kültür Parkında bir araya gelen yüzlerce bisikletli vatandaşlar, burada kanser konusunda yetkililerden bilgi aldı. Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Roche Proje Yöneticisi Ablan Bodur, yapılan etkinlikle insanlara kanserde erken tanıyı anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Bodur: “ Mavi Bisiklet turumuz ile sırayla illeri dolaşıyor ve burada insanlara kanserde erken tanıyı anlatıyoruz. Ülkemizin en önemli sorunlarından olan kanser hastalığında artık erken tanının önemini anlamamız gerekmekte. Bizlerde bunun için bugün Denizli’deyiz” dedi.

Etkinlikte daha sonra Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz’a bağış belgesi verildi. Yapılan etkinlik sonunda toplanan bağışlarda kanser konusunda çalışmalar yapılmak üzere ziyaret edilen illere dağıtılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı