REKLAMI GEÇ

PAÜ, 3 bin sporcuyu ağırlıyor

PAÜ, 3 bin sporcuyu ağırlıyor

PAÜ ev sahipliğinde gerçekleşen Koçfest Üniversite Spor Oyunları’nın resmi açılışı, renkli görüntülere sahne oldu; Eurovision temsilcimiz Manga konseriyle, yerleşkede unutulmaz anlar yaşandı.

/ DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2010 Salı, 14:04

Denizli’yi ulusal ve uluslararası alanda başarıyla temsil eden, gerçekleştirdiği büyük organizasyonlarla adından sıkça söz ettiren, ard arda aldığı ödüllerle Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında olduğunu ortaya koyan Pamukkale Üniversitesi, 95’i aşkın üniversiteden 3000’i aşkın sporcuyu ağırlıyor.

Su topu müsabakaları açılışı ile 15 Mayıs’ta başlayan, 7. Türkiye KOÇFEST Üniversite Spor Oyunları’nın resmi açılışı, Pamukkale Üniversitesi Tören Alanı’nda, 17 Mayıs’ta gerçekleştirildi. Resmi program, Denizli Belediyesi önünden Denizli Valiliği’ne kadar protokol üyeleri, konuk üniversite temsilcileri ve sporcularının kortej yürüyüşüyle başladı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Valilik Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Ardından Pamukkale Üniversitesi Tören Alanı’na geçildi.

Kredi Yurtlar Kurumu Pamukkale Yurt Müdürlüğü Stadyumu’nda katılımcı üniversitelerin sporcularından oluşan kortej yürüyüşü yapıldı. Kortej yürüyüşünde en önde yer alan 24. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda Erkekler 3000 Metre Engelli’de altın madalya kazanan ve derecesiyle UNIVERSİADE rekorunun yeni sahibi olan milli sporcumuz Halil Akkaş, başta olmak üzere rengarenk görüntüler oluşturan üniversiteli sporcular, protokol ve izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

7. Türkiye KOÇFEST Üniversite Spor Oyunları Denizli resmi açılışı, Denizli Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kredi Yurtlar Kurumu Pamukkale Yurt Müdürlüğü Stadyumu’nda yapılan törende konuşan KOÇ Holding Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, KOÇ grubu olarak sosyal sorumluluk projelerine çok önem verdiklerini, KOÇFEST etkinlikleriyle üniversitelerde gençlere hitap etmekten ve bu yıl spor oyunlarının finalinde, Pamukkale Üniversitesi’nde olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Pamukkale Üniversitesi’nde yapılan finallerin farkından söz etti, ilklere atıfta bulundu, Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde genç sporcuların buluşmasının, dayanışma ruhunun gelişmesinin önemli olduğunu kaydetti. Üniversite Spor Oyunları’nın her yıl daha da zenginleşerek gerçekleştiğini hatırlatan Prof. Dr. Tamer, emeği geçen kurum ve kişilere teşekkürlerini sundu. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ise katılımcılara ve gençlere şöyle seslendi: “Üniversitelerarası spor federasyonu tarafından bu sene organizasyon görevi Pamukkale Üniversitesi’ne verilen, Koç topluluğu tarafından desteklenen 7. Türkiye Koçfest Üniversite Spor Oyunları’na hoş geldiniz. Pamukkale Üniversitesi spora önem veren bir üniversitedir. Biz, hangi meslekten olursa olsun, spor yapmanın kişiliğin gelişmesine, birlikte yaşama kültürü oluşmasına, olumlu veya olumsuz duyguların ifade edilmesinin öğrenilmesine katkıda bulunduğunu düşünüyoruz. Bu amaçla spor altyapımızı güçlendirirken, aynı zamanda olimpik ruhu üniversitemizde yaşatmaya çalışıyoruz. Daha önceleri üniversite içi turnuvalarla, üniversite takımları ile Türk Milli Olimpiyat Komitesi ile ortak düzenlediğimiz festivalle yürüttüğümüz çabaları, bugün üniversitelerarası spor oyunları ile daha yükseğe taşıyoruz. Bu organizasyonu üstlenmek için yola çıktığımızda hedefimiz ne üniversitemize bir eğlence kazandırmak, ne de sıradan bir organizasyon düzenlemekti. Bizim hedefimiz üniversitelerarası spor oyunlarını dünyada üniversite sporlarının ulaştığı itibarlı mevkiye taşıyacak yolun ilk adımını atmaktı. Yarışma sporu bir eğlence değildir. İnsanoğlunun içindeki bütün ilkel duyguların, zorlu bir eğitimle kontrol altına alınıp yönlendirildiği, üst düzey çaba, karakter ve sabır gerektiren bir eylemdir. Kalpten yapılırsa, para ile değil, saf arzu ile yarışılırsa, öldürücü rekabete değil dostluğa ve birliğe götürür. İşte biz üniversitelerde böyle bir spor dünyasını arzuluyoruz” dedi.

“Üniversiteleri dikkate alın”
Türkiye’nin sporda başarısız bir ülke olduğunu savunan Rektör Ardıç, “Türkiye bu başarısızlığı boşluğa savurduğu transfer ve yatırım paralarıyla örtmeye çalışmaktadır. Ama bu durumun kısa vadede düzelmesi mümkün değildir. Bunun tek çıkış yolu vardır: Üniversitelerin önünü açmak. 2010 Vancouver Kış olimpiyatlarında sadece ülkelerin kaç madalya aldığı konuşulmadı aynı zamanda hangi üniversitenin kaç madalya aldığı da konuşuldu. Çünkü yarışan sporcuların çoğu üniversitelerin burslu öğrencileriydiler. Ülkemizde yarışma sporlarında öne çıkan sporcular profesyonel dünyanın acımazlığında tek başlarına bırakılmaktadırlar. Hiçbir kulübün hiçbir federasyonun, sporcuların devamlılığını sağlayacak, onları geliştirecek, geleceğe taşıyacak, organizasyonu yoktur. Sadece ham hayaller vardır. Önlemler kişilere bağlıdır. Bu organizasyon ancak üniversitelerde yapılabilir. Zaten her alanda bu organizasyonu üniversiteler yapmaktadırlar. Kulüpler yasası, üniversiteye giriş kuralları, federasyonların yetkileri, yatırım kararları, üniversiteler dikkate alınmadan yapıldığı sürece Türk sporunun da geleceği yoktur” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından TÜSF Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer tarafından Denizli Valisi, Belediye Başkanı, Rektör ve KOÇ temsilcisi adına hazırlanan şükran plaketleri sunuldu. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve TÜSF Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ile KOÇ Holding İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl tarafından 7. Türkiye Koçfest Üniversite Spor Oyunları Bayrağı, Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik BİLİR’e teslim edildi. Tören renkli etkinliklerle devam etti.

Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Halk Dansları Topluluğu ise Türkiye’nin farklı yörelerinden oyunlarla katılımcıları coşturdu. Muğla Üniversitesi öğrencilerinin Kaya Adamlar Jimnastik Gösterisi ise büyük bir dikkat ve beğeniyle izlendi.
Karizma Show ile basketbolcular renkli ve eğlenceli performans sergiledi. KOÇFEST etkinlikleri kapsamında DJ Suat Ateşdağlı sahne aldı. Protokol üyeleri ve üniversite temsilcileri kokteylde bir araya geldi. Havai Fişek Gösterileri ile PAÜ Kınıklı Yerleşkesi’nde renkli görüntüler yaşandı.

Spor, sanat ve eğlencenin doruk noktası ise MANGA konseri oldu. Eurovision temsilcimiz MANGA, yerleşkede verdiği konserle on binleri coşturdu. 7. Türkiye KOÇFEST Üniversite Spor Oyunları, 8 branşta yapılan müsabakalarla devam ediyor. Oyunlar 19 Mayıs’ta sona erecek. Kampüste eğlenceli aktiviteler de devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı