REKLAMI GEÇ

Saadet Öğretmen için 500 kilometre pedal attılar

Saadet Öğretmen için 500 kilometre pedal attılar

Denizli Bisikletliler Derneği (DBD) üyesi 8 bisikletli, geçtiğimiz hafta Ardahan Göle’de, Yalçın Algan tarafından öldürülen, Anaokulu Öğretmeni Saadet Ulus’un anısına, 18 saat boyunca yaklaşık 500 kilometre pedal atarak Kuşadası’na kadar gidip geldi.

/ DENİZLİHABER / 20 Mart 2010 Cumartesi, 18:30

Saadet Öğretmen’in acısını, tüm Türkiye gibi yüreklerinde hissettiklerini, kederli ailesine ve eğitim camiasına başsağlığı dilediklerini ifade eden Denizli Bisikletliler Derneği Başkanı Hakan Atmaca, başta öğretmenler olmak üzere, tüm insanlara ve canlılara karşı uygulanan şiddeti kınadıklarını söyledi. Kuşadası’na bisiklet turunun önceden belirlendiğini, sapığı tarafından evinin önünde hunharca katledilen Saadet Öğretmen anısına tur atmanın, yönetimden gelen talep üzerine gerçekleştirildiğini belirten DBD Başkanı Atmaca, “Derneğimiz, resmi olarak 2 ay önce kuruldu. Şu an üye sayımız 20, üye kaydetmeye devam ediyoruz. Derneğimiz kurulmadan önce de bisiklet tutkunları olarak çeşitli bölgelere bisiklet turları düzenliyorduk. Kuşadası bisiklet turu da dernek faaliyet programımızın içinde yer alıyordu. Bu turu geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi, çocuklarımızı yetiştirmek için ülkemizin öbür ucuna giden ve evinin önünde sapık bir insan tarafından öldürülen Saadet Öğretmenimizin anısına gerçekleştirdik. Öğretmenimize Allah’tan rahmet diliyoruz, ruhu şad olsun. Ailesine sabır diliyoruz” dedi.

18 saat pedal attık
Denizli Kuşadası arasının gidiş geliş yaklaşık 500 kilometre olduğunu, dernek üyesi 10 bisikletli ile turu 18 saatte tamamladıklarını anlatan Dernek Başkanı Atmaca, “Kuşadası bisiklet turumuzu sabah saat 05.30’da Bayramyeri Meydanı’ndan başlattık. Çeşitli yerlerde mola vererek, İzmir otobanına girmeden, Germencik tarafından 8 saatte Kuşadası’na ulaştık. Geceyi Kuşadası’nda geçirdikten sonra, yağan yağmura rağmen bisikletlerimizle tekrar yola çıkarak yaklaşık 10 saatte Denizli’ye geri geldik. Çanakkale Şehitleri Anma Haftası nedeni ile hafta sonu bisikletlerimizle Şahin Tepesi’ne çıkacağız. Yaşlılar Haftası nedeni ile bisiklet tutkunları olarak huzurevini ziyaret ederek yaşlılarımızla birlikte olacağız. Trafikte bisiklet sürücülerine biraz dana saygı istiyoruz. Kasksız ve eldivensiz kesinlikle bisiklet kullanmıyoruz ama diğer sürücüler de bisiklet sürücülerine karşı daha dikkatli olsun” dedi.

İmza kampanyasına destek
Kuşadası’nda Amatör Balıkçılar Derneği’nin gerçekleştirdiği imza kampanyasına da Denizlili bisikletçiler olarak destek verdiklerini anlatan Başkan Atmaca, “Kuşadası’nda amatör balıkçılar ‘Kuşadası’nda Trol istemiyoruz’ imza standı açmıştı. Balıkçıların deniz canlılarını korumak ve yaşam alanlarının katledilmesine karşı gerçekleştirdikleri etkinliğe katılarak destek verdik. Dernek olarak, biz zaten motorlu araçların egsozlarından çıkan zehirli gazlarla doğanın ve doğal hayatın zarar gördüğüne dikkat çekmek için bisiklet biniyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı