REKLAMI GEÇ

Sporcularımızı alkışlıyoruz

Sporcularımızı alkışlıyoruz

Türkiye Zihinsel Engelliler Futbol Şampiyonası’na katılan Çamlık İlköğretim Okulu ve İş Okulu Futbol Takımı, şampiyonadan ikincilikle döndü.

/ DENİZLİHABER / 21 Nisan 2008 Pazartesi, 00:00

Aksaray’da 17-20 Nisan 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Zihinsel Engelliler Futbol Şampiyonası’na katılan, Çamlık İlköğretim Okulu ve İş Okulu Futbol Takımı, şampiyonada ikincilik elde etti. Takım Kaptanı Hasan Hüseyin Kaplan ve Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu Denizli İl Temsilcisi Mithat Mastan, ikincilik kupasını kulüp başkanları Vali Yardımcısı Mustafa Güney’e takdim etti.

Zihinsel engelliler alanında Denizli’deki tek spor kulübü olan Çamlık İlköğretim Okulu ve İş Okulu, 2006 ve 2007 yıllarında düzenlenen şampiyonalarda Türkiye Şampiyonu olmuştu. Aksaray’da düzenlenen şampiyonada hiç yenilgi almadan yaptıkları beş karşılaşmada dört galibiyet ve bir beraberlikle, Türkiye ikincisi olan Çamlık İlköğretim Okulu ve İş Okulu Futbol takımından iki sporcu Türkiye Zihinsel Engelliler Milli Takımı’na çağrıldı. Hasan Hüseyin Kaplan ve Hüseyin Sarı’nın çağrıldığı milli takım 1-8 Mayıs 2008 tarihleri arasında Avusturya ve İsviçre’nin ortaklaşa düzenledikleri Avrupa Zihinsel Engelliler Futbol Şampiyonasına katılacak.

Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu Denizli İl temsilcisi Mithat Mastan, ikincilik kupasını Kulüp Başkanı Vali Yardımcısı Mustafa Güney’e takdiminde yaptığı konuşmada, Denizli’de zihinsel engelli 128 lisanslı sporcu olduğunu ve amaçlarının lisanslı sporcu sayısını arttırmak ve engelleri sporla aşmak olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Çamlık İlköğretim Okulu ve İş Okulu Futbol Takımı’nın önemli bir başarıya imza attığını, hiç yenilmeden ikinci olduğunu belirtti. Güney, “Engelli sporcularımız futbol alanında büyük bir başarı elde etmişlerdir. Engelli olmanın hayata sıkı sıkıya bağlanmaya engel olamayacağını bu sporcu gençlerimiz göstermişlerdir. Önemli bir başarıya imza atan engelli sporcularımızı ve bu başarıyı elde etmelerinde emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve antrenörleri kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı