REKLAMI GEÇ

Cumhuriyet okurları Denizli’yi geziyor

Cumhuriyet okurları Denizli’yi geziyor

Denizli’nin kültürel ve turistik bölgeleri, bugünlerde Ankara’dan gelen Cumhuriyet Okurları Platformu’nun (CUMOK) gezi durağı oldu. Hafta sonunu Denizli’nin tarihi, kültürel ve turistik bölgelerine ayıran grubun liderliğini dönem sözcüsü ve gazete okuru Necdet Özer, rehberliğini ise gazeteci Özgen Acar yapıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2015 Pazar, 14:52

Yaşar TOK
Kısa adı CUMOK olan Cumhuriyet Okurları Grubu, hafta sonunu Denizli gezisine ayırdı. Cumartesi ve pazar günlerini Denizli’de geçiren grup, son olarak Hierapolis gezisi ile Denizli ziyaretine nokta koydu.
Cumhuriyet gazetesinin çınarlarından Özgen Acar’ın organize ettiği grubun dönem sözcülüğünü yapan Necdet Özer’in verdiği bilgiye göre, dün Afrodisias ve Buldan’ı gezen grup, bugünü Laodikeia ve Hierapolis gezilerine ayırdı.

denizli-cumhuriyet-okurlari-ic-1

48 kişiden oluşan grup hakkında açıklama yapan Özer, Cumhuriyet gazetesi okurları olarak bir araya gelen bir platform olduklarını, yaklaşık bin kişilik bir üye sayısı bulunduğunu, ancak tüm üyelerle birlikte gezi pratik olarak mümkün olmadığı için her geziye grubun farklı bir bölümünün katıldığını söyledi.

Bugün sabahın erken saatlerinde Laodikeia antik kentine gelen grubu, kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek karşıladı. Antik kentin Suriye Caddesi adını taşıyan sütunlu yolu boyunca kısa bilgilerle gezi ekibini bilgilendiren Şimşek, Laodikeia Kilisesi’nde devam eden geziyi, tapınak, Güney Tiyatrosu, yeni açılan sütunlu galeri ile devam ettirdi. Antik kentin genel tarihi ve tarihsel özelliklerini, Roma ve Bizans dönemlerindeki kent büyüklüğü ve ölçeği ile bölgesel ekonomi içindeki rolünü özetledi.

Türkiye arkeolojisini en iyi takip eden gazeteci kimliği ile de tanıdığımız Gazeteci-Yazar Özgen Acar, Denizli’ye koloni kapanış kokteyli için davet edildiğini, ancak bu bahaneyle CUMOK grubu için bir kültür gezisi düzenlediklerini söyledi. Sözkonusu grubun bu gezileri heves ve özenle takip ettiğini belirten Acar, Gazete okuru olarak bir araya gelen insanların Anadolu kültürlerini yerinde ve yakından tanımasını önemsediğini vurguladı.

denizli-cumhuriyet-okurlari-ic

Grup, Hierapolis gezisi sonrası hafta sonu gezi programını tamamlayarak Ankara’ya geri dönecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı