REKLAMI GEÇ

Şehir efsanesine valilik son noktayı koydu: Pamukkale Suriyelilere ücretsiz değil

Şehir efsanesine valilik son noktayı koydu: Pamukkale Suriyelilere ücretsiz değil

Özellikle sosyal medyada bir süredir yayılan ören yerlerine giriş ücretlerinin yüksekliği ve Suriyelilere ücretsiz olduğu yönündeki şehir efsanesine Denizli Valiliği açıklık getirdi. Valilikten yapılan açıklamada, Suriyelilere ücretsiz girişin gerçek olmadığı ifade edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2017 Pazartesi, 19:31

UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında termal suyu ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Pamukkale Ören yeri giriş ücreti ile ilgili yerli turiste 35, yabancılara 9 lira, Suriyelilere ise bedava olduğu yönündeki şehir efsanesi dolaşıyordu.

Son günlerde bununla ilgili paylaşımların ve eleştirilerin yoğunlaşması üzerine Denizli Valiliği’nden açıklama geldi. Paylaşımlar ile halk nezdinde olumsuz algı oluşturulmaya çalışıldığının belirtildiği açıklamada, müze ve ören yeri giriş ücretlerinin “Müze ve Ören yerlerine Girişlerde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönerge” çerçevesinde belirlendiği ve uygulandığı kaydedildi.

Yönergede ören yerlerinde uygulanacak fiyatların, kimlerin ücretsiz girebileceğinin açık bir şekilde belirlendiğinin belirtildiği açıklamada, “Pamukkale Ören yeri giriş ücreti yerli ve yabancı turistlere 35 lira olarak belirlenmiş olup, Suriyelilere ücretsiz giriş sağlanması anılan yönerge kapsamında mümkün değildir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı