REKLAMI GEÇ

Laodikya’nın “Su Yasası” soruldu

Laodikya’nın “Su Yasası” soruldu

Kazı çalışmaları devam eden Laodikya Antik kentinde, geçtiğimiz yıl ağustos ayında bulunan ve 1900 yıl öncesine Işık tutan ‘Su Yasası’, Kim Milyoner Olmak İster isimli yarışmada gündeme geldi. 60 bin liralık soru olarak yöneltilen Su Yasası, yarışmacının çekilmesine neden oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2016 Cumartesi, 18:37

Arkeoloji Enstitüsü Müdürü ve Laodikya Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek başkanlığında devam eden Laodikya kazı çalışmaları esnasında gün yüzüne çıkartılan, 90×116 santimetre ebadında mermer blok üzerine yazılmış Laodikya Su Yasası, ulusal bir TV kanalında bilgi ve kültür yarışmasında yarışmacının karşısına çıktı.

denizli-laodikya-su-yasasi-ic

Selçuk Yöntem’in sunuculuğunu üstlendiği Kim Milyoner Olmak İster aldı bilgi ve kültür yarışmasında, 60 bin liralık soru olarak “Geçtiğimiz yıl Denizli’deki Çürüksu Ovası’ndaki Laodikya Antik kentinde 1900 yıllık mermer blokların üstünde ne yasası bulunmuştur?” sorusu yöneltildi.
Zeytin, su, tuz ve pamuk seçenekleri bulunan Laodikya sorusu karşısında zorlanan yarışmacı, çekilmek zorunda kaldı.

1900 YIL ÖNCE 30 SATIRLIK YASA
Laodikya Stadyum Caddesi’ndeki Traian Çeşmesi Meydanı’nda 90×116 santimetre ebadında mermer blok üzerine yazılmış Laodikya Su Yasası’nda, suyun nasıl kullanılacağı, su yolunun zarar verilmesi ve kirletilmesi halinde ödenecek cezalarla ilgili 30 madde yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı