REKLAMI GEÇ

Önce Tripolis kazılacak

Önce Tripolis kazılacak

Yapılacak kazılar için öncelikli yerleri belirleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı, belirlediği kazı alanları listesine Buldan’a bağlı Yenicekent beldesinde bulunan Tripolis Antik Kenti’ni de ekledi.

/ DENİZLİHABER / 28 Ocak 2012 Cumartesi, 12:43

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü 2863 Sayılı Kanun”un 35. maddesi kapsamında yapılacak arkeolojik kazılar için öncelikli alanlar listesini belirledi. Listede 28 arkeolojik alan bulunuyor.

Arkeolojik kazılar için öncelikli alanlar, bulundukları il ve ilgili müzeler şöyle: Anzavurtepe (Ağrı – Patnos), Giriktepe Höyüğü (Ağrı-Patnos), Nysa Antik Kenti (Aydın-Sultanhisar), Tralleis Antik Kenti (Aydın-Merkez), Akropol (Bartın-Amasra), Bayburt Kalesi (Bayburt – Merkez), Saka Köyü Ören Yeri (Bitlis-Ahlat), Kef Kalesi (Bitlis-Adilcevaz), Tripolis Antik Kenti (Denizli-Buldan), Satala Antik Kenti (Gümüşhane-Kelkit), İssos (Epifonie) Antik Kenti (Hatay-Erzin), Hipodrum, Tapınak, Saray, Hamam (Hatay-Antakya), Hereke Kalesi (Kocaeli-Körfez), Vasada Antik Kenti (Konya-Seydişehir), Dara Antik Kenti (Mardin-Merkez), Knidos Antik Kenti (Muğla-Datça), Dolabaş Höyüğü (Muş-Malazgirt), Bostankale Höyüğü (Muş-Malazgirt), Konakkuran Höyüğü (Muş-Malazgirt), Alyar Köyü Mezarlığı (Muş-Malazgirt), Sobesos Antik Kenti ( Nevşehir-Ürgüp), Kurul Kayası (Ordu-Merkez), Çarmelik Kervansarayı, Cami, Hamam, Su Sarnıcı (Şanlıurfa-Bozova), Sebastopolis Antik Kenti (Tokat-Sulusaray), Akçakale (Trabzon-Akçaabat), Eski Van Şehri (Van Merkez), Aşağı ve Yukarı Anzaf Urartu Kaleleri (Van-Merkez), Zaynel Höyüğü Tümülüsü (Yozgat-Sorgun).

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı