REKLAMI GEÇ

ÖREN YERLERİ HALKA AÇILSIN

ÖREN YERLERİ HALKA AÇILSIN

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) yönetim kurulu üyesi Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (DENTUROD) Başkanı Murat Şen, Pamukkale gibi Türkiye’nin dört bir tarafında bulunan doğal ve tarihi ören yerlerinin belirli günlerde halka ücretsiz açılması için gerekli girişimleri yapmak amacıyla karar aldıklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Haziran 2014 Pazartesi, 11:37

Giriş ücretinin 25 lira olması nedeniyle birçok Denizlilinin hasret kaldığı Pamukkale için çözüm önerisi Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (DENTUROD) Başkanı Murat Şen’den geldi.

Sadece Pamukkale değil Türkiye’deki tüm ören yerlerinin haftanın belirli günleri ücretsiz olması için çalışma başlattıklarını belirten Başkan Şen, “Başta Bakanlık olmak üzere ören yerlerinin işletmesini yürüten TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un yakın zamanda Denizli Pamukkale’ye gelecek ve kendisiyle bu konu hakkında bir görüşme yapacağız. Federasyonumuzda son yaptığımız toplantıda, doğal ve tarihi ören yerlerinin Türk halkına dini, milli bayramlar ve belirli günlerde ücretsiz açılması için girişimler yapmak amacıyla karar alındı. Yaşadığımız coğrafyayı, doğal güzellikleri, tarihi değerleri daha iyi tanımak için ören yerlerine belirli günlerde Türk halkının ücretsiz giriş imkanı sunulmasını çok önemli” dedi.

“TAMAMEN ÜCRETSİZ OLAMAZ”
Tarihi ve doğal güzellikleri görmenin herkesin hakkı olduğunu söyleyen Şen, “Bu anlamda alınan karar bizim için çok önemli. En iyi örnek Denizli’de yaşanıyor. Beyaz cennet Pamukkale’ye giriş ücreti nedeniyle yıllardır gitmeyen, gidemeyen birçok Denizlili var. Türkiye’nin birçok noktasında da aynı durum söz konusu. Bunlar bizim zenginliklerimiz. Tabi ki tamamen ücretsiz olamaz” diye konuştu.

Ancak dini, milli ve belirlenecek günler de ülke genelinde ören yerleri halka ücretsiz açılması gerektiğini da belirten Şen, şunları söyledi:

“Bu zenginliklerimizin tadını çıkarmalı, yaşadığımız coğrafyanın farkına varmalıyız. Bu nedenle yönetim kurulu toplantısında alınan karar çok önemli. Şimdi lobi faaliyetlerine başlıyoruz. Bunu Bakanlık başta olmak üzere ören yerlerinin işletmesini elinde bulunduran TURSAB’la da görüşeceğiz. TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un birkaç hafta içinde Denizli Pamukkale’ye gelecek. Bu konuyu burada kendisiyle görüşerek ilk adımı atacağız.”

Yorumlar

İBRAHİM YILDIZ   -  Bağlantı 30 Haziran 2014, 15:58

MURAT ŞEN BEY ÇOK HAKLI.KESİNLİKLE DENİZLİ’LER EN AZINDAN BELLİ GÜNLERDE TÜM ÖREN YERLERİNE VE MÜZELERE ÜCRETSİZ GİRMELİDİR.HATTA TÜM OKUL ÖĞRENCİLERİ BİR UZMAN EŞLİĞİNDE ÖRENYERLERİ VE MÜZELERİ GEZDİRİLMELİ,ANLATILMALIDIR Kİ,ÇOCUKLARIMIZ NE KADAR MUHTEŞEM BİR KÜLTÜRE SAHİP OLDUĞUMUZU GÖRSÜN VE BİLİNÇLENSİN.

Creedwar   -  Bağlantı 30 Haziran 2014, 12:57

Yıllardır Pamukkaleye bu sebeble gitmeyen/gidemeyen o kadar çok insan var ki çevrem de Denizli halkına Denizlinin doğal güzelliklerini paralı yapanlar utansın. Bu sebeble bu uygulamaya katılırım. Pamukkale Denizlinin insanından nerdeyse tecrid edilmiş durumda.Randevu sistemi getirin günlük 500 kişi gitse yine de kardır. Turları bu uygulamadan muaf tutmak gerekli…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı