REKLAMI GEÇ

DENTUROD Başkanı Şen’den, ihale değerlendirmesi

DENTUROD Başkanı Şen’den, ihale değerlendirmesi

Aralarında Pamukkale ve Laodikya’nın da bulunduğu 53 müze ve örenyerinin ihalesini üç firma arasından Turkuaz’ın kazandığı öğrenildi. İhaleyi değerlendiren DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, kazanan şirketin 9 yıl boyunca müze işletmesini üstleneceğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2017 Cuma, 11:28

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 53 müze ve örenyerinin gişe ihalesini yaptı. İhaleye 3 şirket katılırken, kazanan şirketin Turkuaz olduğu öğrenildi. Turkuaz, geçtiğimiz bir yıllık sürede de müze ve örenyerlerinin işletme ihalesini kazanmıştı. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, ihalenin bölgesel yapılamamasının rekabet şartlarını zayıflattığını belirtti.

Turkuaz’la birlikte ihaleye giren diğer iki şirketin ise Sicpa Turkey ve Lapis olduğu öğrenildi.

Edinilem bilgilere göre, onay sürecinin ardından ihaleyi kazanan şirket resmen açıklanacak. İhalenin onaylanmasının ardından, kazanan şirket 9 yıl boyunca 53 Müzenin işletmesini üstlenecek. İhale bedelinin ise 4.2 milyar lira civarında olduğu alınan bilgiler arasında.
Konuyla ilgili açıklamalar da bulunan Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, “İhale bölgesel olarak yapılsaydı rekabet şartları çok  daha iyi oluşabilecekti” dedi.
Şen, “İhale sonuçlarının  ülkemize, şehrimize ve ihaleyi alan firmaya hayırlı olmasını diliyoruz. Turkuaz mevcut işletmeciydi. Bundan sonra ki dönemde ihale şartnamesinde de yazan müze ve ören yerlerinin iyileştirilmesi, giriş sayılarının artırılmasına yönelik çalışmaların hızlı bir şekil de devam etmesini özellikle yetişen yeni nesillerimize doğal ve kültür farlıklarımızı tanıtılması ve korunmasına yönelik daha fazla  çalışmanın yapılmasını diliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı