REKLAMI GEÇ

Antik havuzda masa sandalye pazarı!

Antik havuzda masa sandalye pazarı!

Denizli bölge turizminin gözde merkezi Pamukkale turizm hizmeti çehre değiştiriyor. Geçtiğimiz hafta antik havuzdaki duvarın yıkılmasıyla gündeme gelen ören yeri, giderek plastik masa sandalye depolama alanına dönüşüyor. 2014 yılı öncesinde işletmeci olan İl Özel İdaresi’nin aldığı, bambu görünümlü İtalyan malı pahalı masa sandalye ve sair malzeme, antik kentin en merkezi yeri olan anıtsal çeşme ve direkli kilisenin çevresine yığılarak, yakışıksız bir görüntü sergileniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2018 Cumartesi, 11:07

Denizli turizminin işletme tartışmalarından kurtulamayan ören yeri Pamukkale’de, sorunlar bitmek bilmiyor.

Geçen hafta antik havuz duvarının yıkılması kazasız belasız atlatılmışken, bu kez yine antik havuzda sorumsuzca sağa sola yığılan masa-sandalyeler, çirkin bir görüntü ve antik kent estetiğine uymayan çevre kirliliğine neden oluyor.

2014 yılı öncesinin işletmecisi Denizli İl Özel İdaresi tarafından satın alınıp havuzun etrafına yerleştirilen bambu görünümlü, pahalı İtalyan masa ve sandalyeler, havuz civarındaki antik kalıntıların arasına rastgele yığılmış durumda.

Yeni yerleştirilen ahşap oturmalıkların yerini aldığı masa ve sandalye grupları, büyük Nympheum olarak bilinen anıtsal çeşmenin önündeki su havuzları civarına ve geç dönemde tespit edilen direkli kilise önüne yığılarak plastik bir kirlilik ve dağınıklık görüntüsü oluşturuyor.

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız önceki dönem il özel idare yetkililerinin verdiği bilgiye göre, şu an atıl olan ve belirtilen yerlere atılmış bulunan masa ve sandalyeler 2007-2013 yılları arasında İl Özel İdaresi tarafından satın alınmış. Oldukça pahalı olduğu belirtilen malzemenin işletmeci değişikliği nedeniyle Kültür Bakanlığı veya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi gerektiği belirtiliyor. Eski yetkili, “Bu masa ve sandalyeler kamu malıdır. İşletmenin İl Özel İdaresi uhdesinden alınmasıyla birlikte, demirbaşlar devredilmedi. Bu nedenle demirbaş kaydı bulunan o masa ve sandalyelerin ilgili kurumlarca daha 2014 yılı başındaki devir döneminde alınması gerekiyordu” dedi.

Başka bir eski yetkili de duruma tepki göstererek, “Atılan masa sandalyeler çok pahalı ve dayanıklı. Vali Hasan Canpolat döneminde alınmıştı ve Vali Bey, pahalı olmasına karşın daha iyisini neden almadığımızı sormuştu. Bunlarla birlikte satış yerlerini birbirine bağlayan fiber optik sistem ve bilgisayar sistemi de antik havuz demirbaşı. Devir esnasında yeni işletmeciye kayıtlı olarak teslim edilmiş olmalı. Eğer bu kadar sorumsuzca sağa sola atılıyorsa, hesabı sorulmalı. Bunları teslim alması gereken Denizli Büyükşehir Belediyesi’dir. Onların sahip çıkması gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı