REKLAMI GEÇ

Beyaz Cennet Pamukkale’yi de gör Bakan Bey

Beyaz Cennet Pamukkale’yi de gör Bakan Bey

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Bodrum özelinden hareketle yaptığı çıkış, Türk turizmini ve uygulanan fiyatları yeniden gündeme taşıdı. Bakan Bodrum’da 15 liraya su, 70 liraya minik bir lahmacun satılmasını eleştirdi, önlem alınacağını söyledi. Ancak, turizmdeki fahiş fiyatlar yalnızca sahil bölgeleri için geçerli değil. Denizli’nin dışa açılan kapısı, Beyaz Cennet Pamukkale’de de durum pek farklı değil.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 7 Eylül 2018 Cuma, 13:48

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, “Bodrum’da 10-15 liraya su, 70 liraya lahmacun satılıyor. Bundan sonra buna izin vermeyeceğiz” sözleri, turistik bölgelerde tam anlamıyla “kazıklanan” yerli ve yabancı turistler için umut oldu.

Türkiye’nin en önemli turistik merkezlerinden biri olan Pamukkale’de de durum Bodrum’dakinden çok farklı değil.

Denizlihaber.com muhabiri Başak İçyüz, Beyaz Cennet Pamukkale’ye turist olarak girdi, gişelerden itibaren kısa süreli bir ziyaret için ne kadar harcama yapmak gerektiğini deneyimledi.

GİRİŞ ÜCRETLERİ CİDDİ PARA
Pamukkale’de elinizi cebinize kapıdan girişten itibaren atmanız gerekiyor. DÖSİMM şu sıralar giriş ücretlerine zam kararı alsa da uygulanan miktar halen 35 lira.

Beyaz Cennet’e girer girmez ödemeniz gereken ücret 35 TL. Eğer 4 kişilik bir aile iseniz ve birlikte ziyaret ediyorsanız, toplamda 140 lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor.

Ören yeri girişlerini ucuza getirmekse niyetiniz, kişi başı 50 TL olan müze kart almanız daha mantıklı. Ancak, bunun da bir sınırı var. Yoğunluk olan müze ve ören yerleri müze kart kapsamı dışında tutuluyor, üstelik de yıl içinde bir ören yeri ya da müzeye 2 defadan fazla giriş yapamıyorsunuz.

MÜZEYİ GEZMEK DE AYRI MALİYET
Pamukkale Ören Yeri’ne ciddi bir ücret ödeyerek girdiniz, ancak içeride bulunan müzeyi de gezmek istiyorsunuz. Bunun için de ayrı ücret ödemeniz gerekiyor. DÖSİMM’in açıkladığı ve henüz uygulanmayan fiyat artışı var ama, hala uygulanan ücret tarifesine göre 5 lira daha ödemeden müzeyi de göremiyorsunuz.

ANTİK HAVUZ, GİRİŞTEN ÇOK DAHA PAHALI
Pamukkale’nin travertenleri kadar ünlü olan Antik Havuz da bütçeyi sarsan önemli harcamalardan biri. Kleopatra’nın güzelliğini aldığı söylenen antik havuzda vakit geçirmek için kişi başı 50 lira ödemeniz gerekiyor. 6-12 yaş arası çocuklar için biraz insaflı davranılmış ve 20 lira gibi bir fiyat belirlenmiş. 4 kişilik yetişkin bir aile iseniz, havuz için de 200 TL ödemeniz gerekiyor.

PAMUKKALE İÇİNDE SAKIN SUSAMAYIN
Malum, turistik bölgeleri geziyorsanız, sıcak dönemdesiniz demektir. Bu da sizin sık sık susamanıza yol açacaktır. Sık sık su tüketmek zorundasınız. Ören yeri içinde su almak istiyorsanız yarım litre için 6 lira, 1.5 litre için de 15 lira ödemek durumundasınız.

BİR SODA 18 LİRA
Ören yeri içindeki fahiş fiyatlar neredeyse elinizi attığınız her türlü içecek ve yiyecek için geçerli. Serinlemek için su yerine küçük bir soda tercih ediyorsanız, zaten fiyatını duyduktan sonra almadan serinlersiniz. Çünkü küçük bir soda için ödemeniz gereken ücret 18 lira.

ACIKIRSANIZ VAY HALİNİZE
Pamukkale’de ayaküstü atıştırmak bile size lüks bir restoranda yapacağınız harcamayı getiriyor. Parmak kalınlığında 4 adet sigara böreği ve bir bardak kola alırsanız 32 lira vermek zorundasınız.

O kadar yüksek ücret ödedikten sonra sigara börekleri boğazınızdan geçerse, açlığınızı yatıştıramasanız da farklı bir tat alabilirsiniz.

Sigara böreği yerine küçük bir gözleme ve yine bir bardak ayran için de ödemeniz gereken ücret 35 lira. 4 kişilik bir aile aynı menüyü alsa 140 lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

DİĞER ÜRÜNLERDE DE FAHİŞ FİYATLAR
Diğer gıda maddeleri de benzer fahiş fiyatları içeriyor. Örneğin marketten 50 kuruşa alacağınız bir gofret için 10 lira, 3 top dondurma için 19 lira, bir bardak kola için 15 lira ödüyorsunuz.

BİRKAÇ METRE AŞAĞIDA
Travertenlerden çıktınız ve Pamukkale köy içine indiğinizde ise gerçek dünya ile karşılaşıyorsunuz. Fiyatlar, Pamukkale Ören Yeri’ndekilerle kıyaslanmayacak düzeyde. Öyle ki, 15 lira vererek karnınızı doyurabilirsiniz.

BİZİ DE GÖR BAKAN BEY!
Denizli halkı başta olmak üzere turistlerin en büyük tepkisi işte bu ücretlere. 4 kişi Pamukkale’ye girip, antik havuzda yüzmek, minimum oranda içecek ve yiyecek almak için neredeyse bin lirayı gözden çıkarmak durumunda.

Denizlililer, yeme içme ve konaklama için bir sahil kentinde harcayacakları parayı birkaç saatlik tur için vermek istemiyor. Bu nedenle de başta Denizli halkı olmak üzere yerli turistler Beyaz Cennet’ten uzaklaşıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Bodrum özelinde yaptığı çıkışı olumlu bulan yerli turistler, Pamukkale için de çağrı yapıyor, “Bizi de gör Bakan bey” diyor.

İşte size muhabirimiz Başak İçyüz’ün Pamukkale gezisi ve fiyatlara ilişkin tespitleri:

Yorumlar

adar   -  Bağlantı 8 Eylül 2018, 11:18

Vermeyin bu paraları. Sizler verdikçe azar bu fırsatçı esnaf milleti. Almıyorum o zaman bu fiyatsa diyeceksiniz. Satış olmayınca mecbur düşürecekler. Tüketiciler güçlerinin farkına varsın artık. Enayi gibi bu paraları verirseniz.Sizi yolan çok olur.

ahmet   -  Bağlantı 7 Eylül 2018, 19:23

O YÜZDEN GİTMİYORUZ.PAMUKKALE ESNAFIDA PARA KRİZ DİYE KAN AĞLAMSIN.DAHA KÖTÜ OLURSUN UMARIM.BÖYLE ERSNAFLIK OLMAZ.İLGİLENEN YETKİLİDE SİZEDE TEŞEKKÜRLER.PAMUKKALEYE KESİNLİKLE GİTMEM.KENDİMİ KAZIKLATMAYA NİYETİM YOK.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı