REKLAMI GEÇ

Denizlili turizmciler devlet desteği istiyor

Denizlili turizmciler devlet desteği istiyor

Pamukkale’deki otel sahipleri, Rusya krizinin yanı sıra terör saldırıları nedeniyle sektörde yoğun iptallerin yaşandığını belirterek, devletten sektörü destekleyecek adımlar atılmasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2016 Cumartesi, 10:45

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA) 

Suriye’deki gelişmeler, Suruç, Ankara ve Sultanahmet patlamaları ve Rusya ile yaşanan uçak krizinin en fazla etkilediği sektörlerden turizmde otel işletmecileri yılbaşından önce başlayan rezervasyon iptallerinin sürdüğünü belirtti, Pamukkale’de doluluk oranlarının yüzde 30’lara kadar düştüğü bildirildi.

Karahayıt bölgesinin en önemli turistik tesislerinden Colassae Otel’in ve Ankara Ramada Otel’in Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Karamanlıoğlu, turizm sektörünün kriz yaşadığını, yılsonu itibariyle başlayan iptallerin sürdüğünü ifade ederek, devletin turizmcinin sırtındaki yükü hafifletmesini istedi.

Karamanlıoğlu, “Türkiye’de turizm sektörü bir kriz yaşıyor. Ümit ederim ki bu krizi kısa zamanda atlatırız. Sadece Denizli değil bütün Türkiye olarak çok olumsuz etkilendik. Bazı olaylar hem can kaybına neden oldu, bizleri çok üzdü. Yabancı da olsa onlarda insan. Terör yüzünden canından olması insanlık adına üzücü oluyor. Türkiye’nin bir gelirini baltalamış oluyor bu terör, lanetliyoruz bu terörü. Çok iptaller var. Geçen sene sonu itibariyle çok iptaller geldi, bu da devam ediyor” dedi.

KDV’DE İNDİRİM İSTEĞİ
Sektörde yaşanan krizin yanı sıra asgari ücretin 1300 liraya yükseltilmesinin yeni bir kambur olduğunu belirten Karamanlıoğlu, katma değer vergisinin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesini istedi. Karamanlıoğlu, “İnsanların sırtına kambur üstüne kambur geliyor. Bu kamburu azaltmak, hafifletmek için devletin turizm sektörüne yardımcı olması lazım. KDV yüzde 18 bunu azaltmamız lazım. Düğün, toplantı gibi konaklama yapmayanlardan yerel yönetimlerin aldığı rüsum vergileri var. Bu haksız bir kazanç oluyor. Bunların biraz daha insanı boyutlara indirilmesi istiyoruz. KDV’nin yüzde 8’e düşmesi lazım. Asgari ücret arttı bizim kamburumuz arttı. Devletin bunu bir yerden telafi etmesi gerektiği düşüncesindeyiz” diye konuştu.

YENİ PAZAR ARAYIŞI
Krizi hafifletmek için turistik tesis sahipleri olarak yeni pazar arayışına girdiklerini, fuarlara katıldıklarını belirten Karamanlıoğlu, Hindistan ve Filipinler pazarına yöneldiklerini söyledi. Gelecek hafta Hindistan’a gideceklerini belirten Karamanlıoğlu, “Özellikle Denizli’nin tanıtılması için ay sonunda Yeni Delhi’ye gideceğiz, orada bir hafta kalacağız. Oradan Filipinler Manila’ya geçeceğiz. Bir turizm fuarı var, beş gün kalacağız ve özellikle Denizli’yi tanıtacağız. Rusya ve Çin’in dışında Singapur ve Dubai fuarlarından da tanıdığımız seneler önce tanıdığımız insanların Denizli’ye bireysel gelmesini sağlamak için program uygulayacağız. Bu olaylar olmamış gibi programlarımıza devam ediyoruz. Bu da maddi ve manevi külfet getiriyor bize. Yeni Delhi’den Manila’ya Çin üzerinden aktarmalı gideceğiz ve 24 saat ayakta olacağız” dedi.

Yorumlar

basicman   -  Bağlantı 23 Ocak 2016, 22:30

ben bu turizmcileri anlamıyorum…kazanırken paylaşıyorlarmı da yardım istiyorlar?herhangi bir küçük esnaf batarken hiç ağlayanı oluyormu?nasıl bir düzen bu?herkes kaderini yaşasın değilmi?

yerli turist   -  Bağlantı 23 Ocak 2016, 13:14

Yabancı turist gelmiyor diye serzenişte bulunup her şeyi devletten bekleyeceklerine aynı fiyat tarifeleriyle yerli turistlere açsınlar kapılarını. Levhalarına Türkler giremez yazdıkları otelleri şimdi sinek mi avlıyor muş?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı