REKLAMI GEÇ

Denizlililer Pamukkale zammına tepkili

Denizlililer Pamukkale zammına tepkili

Pamukkale giriş ücretinin 35 liradan 50 liraya çıkarılmasına tepkiler sürüyor. Denizlililer, zaten yüksek olan giriş ücretinin astronomik oranlara çıktığını belirtti, “Artık uzaktan bakmaktan başka çaremiz kalmadı” diye konuştu.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2018 Salı, 10:22

Pamukkale’ye yapılan yüzde 43’lük zam ile 35 lira olan giriş bedeli, 50 liraya yükseldi. Denizlihaber.com sokağa çıktı, vatandaşlara Pamukkale’ye gelen zammı sordu.

Gelen tepkiler ise ortak. “Artık Pamukkale’ye uzaktan bakmaktan başka çaremiz yok.”

İşte vatandaşların Pamukkale zammına tepkileri:

NURİ YILMAZ (Emekli)
“Ben uygulanan bu zamdan hiç memnun değilim. Denizliliyim ama memleketimin bu doğa harikasını göremiyorum, çocuklarıma gösteremiyorum. Gitsem ne olacak ki, bana orada yemek mi yedirecekler, hayır. Onun da parasını istiyor, havuzun da parasını istiyor, müzenin de. Görülen 50 lira, hiç mi yiyip içmeyeceğiz?”

BUSE DURMAZ (Öğrenci)
“Daha önce gitmiştim ancak fiyatlar yüksek geliyordu, su bile alınmıyor. Şimdi 50 liraysa kimse gitmez. Öğrenci için bu fiyat çok fazla. Dört kişilik bir aile uzaktan bakar artık, yazık.”

ŞEYME KAYMAK (Öğrenci)
“Dolar bazındaki bu zammı doğru bulmuyorum. Kendi memleketimizde bu güzelliklerden mahrum kalıyoruz. Daha önce gittim Pamukkale’ye ancak şimdi bu fiyatı ödemem, gitmem.”

YAĞIZ AYDIN (Öğrenci)
“Pamukkale’ye gitmiştim, zaten burada yaşıyorum. Ülkemizdeki terör olaylarının artması ile birlikte turist sayısında bir azalma oldu. Turistik alanların fiyatlarını da böyle artırarak, turistlere daha fazla para ödetiyorlar, açığı öyle kapatmak istiyorlar. Ülke ekonomisine katkıda bulunmak yerine daha da zedelediklerinin farkında değiller. Daha önce bir baba çocuğunun elini tutup ‘Hadi oğlum Pamukkale’ye gidelim’ diyordu. Artık insanlar para vermek istemiyor, ‘Uzaktan da Pamukkale’ye bakarız’ diyor.

MUHAMMET YERLİKAYA (İnşaat Temizlikçisi)
Hoş bir durum değil. Kendi memleketimde kendi güzelliklerime 50 lira para verip de gireceksem, bu memleket benim değildir. 50 lira nedir ya, ben 4 kişilik bir aileyim, 200 lira ödememden bahsediyorsunuz. 200 lira benim pazar masrafım. Yazık, günah. Gidemeyiz.

ŞÜKRÜ ŞAHİN (Öğrenci)
Tatil beldelerinde fahiş fiyat istiyorlar. Döviz kuru ile çalışıyorlar. İçecekler olsun yiyecekler olsun, normal markette ödediğimiz fiyatın dolar karşılığını istiyorlar. Bunun olması muhtemelde. Şu an ülkenin gidişatını görüyoruz, krizin ortasındayız. Ben daha az bir zam miktarı olur diye düşünmüştüm ama bu çok fazla.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı