REKLAMI GEÇ

Filozof Çocuklar Pamukkale’de

Filozof Çocuklar Pamukkale’de

Valilik, Belediye işbirliği ile Filozof Çocuk-Düşünme Atölyesi Pamukkale Kampı gerçekleştirildi. İki gün süren kampta çocukların daha fazla düşünmesi ve yaratıcı yönlerini geliştirmesi amaçlandı.

/ DENİZLİHABER / 29 Haziran 2010 Salı, 17:15

Pamukkale ören yerinde açık havada hayata geçirilen atölyeler iki gün boyunca yaklaşık 150 öğrenci ile öğretmenlerinin katılımıyla yapıldı. Atölyelere, Denizli il sınırları içerisindeki 5 okul ve Belediye Etüd Merkezlerinden seçilen 4.5. ve 6. sınıf öğrencilerinden oluşturulan 150 öğrenci, gruplara ayrılarak çalışmalara katıldı.

Kampın tamamlanmasının ardından kampa katılan öğrencilere sertifika dağıtım töreni gerçekleştirildi. Pamukkale’de yapılan törene Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Zolan ve Şamil Çınar, Dünyaca ünlü Fransız yazar, Filozof Oscar Brenifier, Belediye Meclis üyesi Betül Kulaklı Ağanoğlu, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Projenin hayata geçirilmesi için büyük emek sarf eden Belediye Meclis üyesi Betül Kulaklı Ağanoğlu, “Denizli için bir ilk olacak bu projenin önümüzdeki yıllarda daha da genişletilerek geleneksel bir hale getirilmesi planlanıyor.” dedi. Ağanoğlu, hem Pamukkale’yi yaşamak hem de felsefeye çocuk gözüyle bakabilmek için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Çocuklara sorgulamayı öğrettiğini belirten Fransız yazar ve filozof Oscar Brenifier, velilere bazı önerilerde bulunarak çocukların kampta gördükleri eğitimin ardından ailelerin ‘neden’ sorusunu çok duyacaklarını, ailelerin bunları anlayışla karşılamaları gerektiğini ve mutlaka çocukların sorularına yanıt vermeleri gerektiğini dile getirdi. Brenifier, iki günlük eğitimde amaçlarının çocukların sorgulayarak düşünmelerini sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Yasaklar içinde büyüdüğünü söyleyen Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, “Bizim neslimiz yasaklarla büyümüş bir nesil. Bu yüzden de herhangi bir işlem yapacağımızda bir değil birkaç kere düşünmemizi tembihlerlerdi. Şimdi artık kabuğumuzu kırdık. Yeni neslimiz ‘neden’ ve ‘nasıl’ gibi sorularını sormaya başladı. Bu nesilden çok ümitliyim. Soran sorgulayan araştıran bir neslimiz var.” diye konuştu.

Vali Yavuz Erkmen, bu organizasyonun Pamukkale’de yapılmasının çok uygun olduğunu dile getirerek, “Çocuklarımızın gelişimi için çok güzel ve takdire şayan bir davranıştır. Bunun ötesinde de böyle bir mekânda yapılması, geçmişten tarihin derinliklerinden alıp buralara getirmek çok önemlidir.” dedi.

Çocukların ve gençlerin Pamukkale’yi mutlaka gezip görmeleri gerektiğini ifade eden Vali Erkmen, 18 yaş altı çocukların Pamukkale’ye girişlerinden ücret alınmadığını da sözlerine ekledi.

Törenin ardından çocuklara Vali Erkmen, Başkan Zeybekci ve diğer protokol üyeleri tarafından sertifika verildi ve yazar Oscar Brenifier’in kitapları ücretsiz olarak dağıtıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı