REKLAMI GEÇ

İGM’de havuz tartışması

İGM’de havuz tartışması

Pamukkale Antik Havuz’da yaşanan olaylar, İl Genel Meclisi’nin gündemine taşındı. Konu, İGM Başkanı Osman Yüceliş ve İGM Üyesi Abdi Baklan arasında sert tartışmalar yaşanmasına neden oldu.

/ DENİZLİHABER / 4 Mart 2008 Salı, 01:00

Pamukkale’de bulunan Antik Havuz ile Jandarma Havuzu arasında kalan bölgede sazlıkların temizlenmesi amacıyla başlanan çalışmada, iş makinesi kullanılması ve Antik Havuz’a çamurlu su sızması gibi nedenlerden dolayı süren tartışmalar, ciddi bir ‘Havuz Problemi’ne dönüşmüş durumda… İl Genel Meclisi (İGM) Toplantısı’nda da gündeme gelen konu, İGM Başkanı Osman Yüceliş ve İGM Üyesi Abdi Baklan arasında oldukça sivri bir tartışmaya neden oldu.

‘Kurulun kararı gerçeği belirleyecek’

Jeoloji mühendisleri tarafından verilen rapora göre, bölgenin temizlenmesinin, havuzdaki suyun kalitesinin artırılabilmesi için gerekli olduğuna dikkat çeken Başkan Yüceliş, amacın iki havuz arasında yer alan fay kırıklarının temizlenmesi olduğunu dile getirdi. Fay kırıklarının içinde bulunan toprağın, antik değeri bulunmadığını ve iş makinesi kullanmanın sakıncalı olmadığını belirten Yüceliş’in sözlerine İGM Üyesi Abdi Baklan karşı çıktı. Bölgede yapılan temizlikte, iş makineleri yerine elle kullanılan araç gereçlerin tercih edilmesi gerektiği görüşünü savunan Baklan, Antik Havuz’a çamur sızmasının, yanlış yöntemler kullanılması nedeniyle olduğunu ifade etti. Yüceliş’in, “İş yapmak isteyen bir idarenin karşısına sürekli engeller çıkartılıyor. Yaptığımız çalışmalara balta vurulması, bizi son derece rahatsız ediyor” sözlerine Baklan, “Yerel yöneticilerin kararlarının yanlış olduğunu düşünüyorum. Pamukkale konusunda hepimiz çok hassasız. Bölge Koruma Kurulu’nun vereceği raporda, tüm gerçekler anlaşılacak” diye karşılık verdi.

‘İkinci havuz tesadüfen oluştu’

Bölgede yapılan çalışmaların ardından ikinci bir havuzun ortaya çıkmasını da değerlendiren Osman Yüceliş, ikinci havuzun tamamen plansız bir şekilde ortaya çıktığını söyledi. Yüceliş, “Jandarma Havuzu olarak tanınan havuzda, daha önce bir turist yüzerken hayatını kaybetmiş ve olayın ardından kanalın üzeri betonla kapatılmış. Temizleme çalışmaları sırasında bu kanal açılmış ve ortaya da güzel bir havuz çıkmış” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı