REKLAMI GEÇ

İkinci bir havuz mu açılıyor?

İkinci bir havuz mu açılıyor?

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı İbrahim Şenel, günlerdir yaşanan Antik Havuz Problemi’nin, İl Özel İdaresi’nin ikinci bir havuz açmak istemesinden dolayı ortaya çıktığını ileri sürdü.

/ DENİZLİHABER / 4 Mart 2008 Salı, 01:00

Pamukkale’deki Antik Havuz ile Jandarma Havuzu arasında olarak adlandırılan havuz arasındaki deprem faylarının açılması amacıyla başlayan çalışmanın, bir ‘Havuz Genişletme’ çalışmasına dönüştüğünü söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı İbrahim Şenel, çalışmalar sonucunda yeni bir antik havuz oluşturulmak istendiğini ileri sürdü.

Aydın Koruma Kurulu Mimarlar Odası Resmi Temsilcisi Süleyman Boz’un 28 Şubat tarihinde bölgede yaptığı gözlemlerde, antik alanda, Koruma Kurulu’nun kararlarına tamamen aykırı bir ‘havuz genişletme’ çalışmasına rastladığını söyleyen Başkan Şenel, Boz’un, durumu kendilerini yazılı ve sözlü olarak aktardığını dile getirdi. Olayın ardından 1 Mart tarihinde Mimarlar Odası Denizli Şubesi olarak bölgeye bir keşif gezisi düzenlediklerini belirten Şenel, “İki havuz arasında düzenlenen iş makinesi çalışması ‘sazlık sökümü’ tanımını aşmış, adeta bir hafriyat çalışması niteliğine bürünmüştür. Kurul kararında ‘bilimsel kazı tekniklerine göre’ ifadesi yer almasına rağmen, iş makinesi ile bu çalışma yürütülmüştür. Ayrıca kazı alanında, arkeolog, jeolog, hidrolog, ziraat mühendisi gibi uzmanların gözetimi şartı getirilirken, kazı çalışmaları sırasında bu uzman ekibe rastlanmamıştır. Bu kazı çalışmaları neden bir hafriyat çalışmasına döndürülmüştür? Yoksa alanda ikinci bir antik havuz mu oluşturulması planlanmaktadır? İl Özel İdaresi, tarihi ve doğal alanları koruyarak kullanmak yerine, salt bir ticari amaç gütmemelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı