REKLAMI GEÇ

Karahayıt Şelalesi kurudu

Karahayıt Şelalesi kurudu

Denizli’nin ender doğal güzelliklerinden biri olan Karahayıt Şelalesi kurudu. Kısa süre öncesine kadar çevresine hayat veren şelalenin durumu şimdilerde içler acısı. Tek damla suyun akmadığı şelalenin etrafı ise tam anlamıyla çöplük haline geldi. Bölgeye giden Laodikya Gezi ve Yürüyüş Grubu, kuruyan şelale çevresinde temizlik yaptı, çevrecilik dersi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2016 Salı, 10:43

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Beyaz Cennet Pamukkale, hemen yanı başında, komşusu kırmızı suyu ile ünlü Karahayıt Denizli’ye gelen turistlerin öncelikli uğrak merkezi.

Bölgenin güzelliği Pamukkale ve Karahayıt ile sınırlı değil elbet. Daha doğrusu sınırlı değildi. Her köye başında doğal bir güzelliğe, eşsiz bir değere ulaşmak mümkündü.

Bunlardan biri de Karahayıt’ta bulunan ve bu isimle anılan şelale. Kısa süre öncesine kadar güldür güldür akan, çevresine hayat veren Karahayıt Şelalesi’ne gidenler, tamamen kurumuş bir şelale ile karşılaştı.

Bölgeyi ziyaret eden Laodikya Gezi ve Yürüyüş Grubu üyeleri de cıvıl cıvıl bir yaşam görme hayaliyle gittikleri Karahayıt Şelalesi’nin içler acısı haliyle karşılaştı.

Şelaleden tek damla su akmazken, sorgulamalarından da buna neyin sebep olduğunu bulamadılar. Bazılarına göre şelalenin suyunun balık çiftliklerine aktarılması, bazılarına göre de suyun sulamaya verilmesi kurumanın nedeni olarak ifade ediliyor.

denizli-karahayit-selalesi-kurudu-1

ÇEVRESİ DE ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ
Şelalenin İçler acısı hali yalnızca kurumasıyla ilgili değil. Gezi ve piknik amaçlı şelaleye gelenler, arkalarında çöp yığınları bırakarak ayrılıyorlar. Laodikya Gezi ve Yürüyüş Grubu üyeleri de, bölgeye yaptıkları geziyi çevre temizliğine çevirdi. Topladıkları atıklar çöp dağları oluştururken, vatandaşlara “Çevrenizi temiz tutum” çağrısı yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı