REKLAMI GEÇ

Pamukkale çok daha güzel olacak

Pamukkale çok daha güzel olacak

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Pamukkale’yi daha güzel hale getirecek çalışma başlatılıyor. Travettenler ışıklandırılacak, ışık oyunlarıyla canlılık kazandırılacak, balon uçuşları başlayacak. Vali Ahmet Altıparmak, Pamukkale’ye zarar vermeden çalışmanın başlatılması talimatını verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2016 Salı, 18:13

Toplantıya Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Mustafa Kaptan ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Vali Ahmet Altıparmak; Denizli’de doğal, tarihi ve kültürel miras olarak birçok önemli değerin olduğunu belirterek, bu değerlerin herkes tarafından bilindiğini söyledi. Amaçlarının bu değerlerin öncelikle korunarak daha etkin kullanılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması olduğunu anlatan Vali Altıparmak, bunun yanı sıra ziyaretçilerin daha uzun süre konaklamalarını sağlayacak aktivite zenginliğinin oluşturulması olduğunu kaydetti. Balon, travertenlerin ışıklandırılması ve ışık oyunları projelerine ilave olarak her yaş grubuna hitap eden, çeşitli etkinlik ve aktivitelerle ziyaretçilerin güzel vakit geçirebileceği yerler ve ortamlar oluşturularak bölge turizmine daha fazla nasıl katkıda bulunulabileceğinin düşünülmesi gerektiğini ifade eden Vali Altıparmak, toplantıya katılan herkesin kendi sorumluluk alanında bu tür projelerin dünyada nasıl uygulandığını incelemelerini istedi.

KATILIMCILAR PROJEYLE İLGİLİ SUNUMLAR YAPTI
Vali Altıparmak’ın konuşmasının ardından, UNESCO Dünya Miras Listesindeki yerlerde ışıklandırma projeleri uygulama tecrübesi bulunan uluslararası bir mimarlık şirketinin Türkiye temsilcisi olan Mimar Umut Durmuş tarafından travertenlerin belirli sürelerle sınırlı olarak ışıklandırılması ve Denizli’nin kültürel-doğal zenginliklerinin sergilenerek dünya çapında etkin bir tanıtımını sağlayacak ışık oyunları ile ilgili projenin sunumu yapıldı.

Pamukkale semalarında sıcak hava bolunu uçuşu ve uygulanabilirliği konusunda yetkililer tarafından bilgiler verildi. Verilen teknik bilgilerde Pamukkale’de sıcak hava balonu kalkış ve iniş noktaları ile balonların havada izleyecekleri rotalar uzmanlar tarafından masaya yatırıldı.

Toplantıda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Kapadokya Temsilcisi Sinan Çetinkaya Kapadokya’daki balon uçuşları ile ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü adına yaptığı çalışmalarını, tecrübelerini ve balon uçuşlarının Kapadokya yöresine kattığı artı değerleri anlattı. Balon uçuşlarının Pamukkale bölgesinde de uygulanması için elverişli şartların olduğunu anlatan Çetinkaya, uçuşların yöre turizmine olumlu katkılarının olacağını kaydetti.

Türk Hava Kurumunun bir kuruluşu olan Gökçen Havacılık Genel Müdürü Erdoğan Arslantaş da Pamukkale’de balon uçuşları ile ilgili yasal mevzuat, uçuşların nasıl gerçekleştirileceği ve projenin uygulanabilirliği ile ilgili sunum yaparak Vali Altıparmak ve diğer katılımcıları bilgilendirdi.

VALİ ALTIPARMAK ÇALIŞMALARIN BAŞLATILMASINI İSTEDİ
Yapılan bilgilendirmelerin ardından Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Pamukkale’de travertenlerin belirli sürelerle sınırlı olarak ışıklandırılması, ışık oyunlarını sağlayacak ışık sisteminin kurulması ve sıcak hava balonu uçuşlarının faaliyete geçirilmesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Denizli Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun ve ilgili diğer kurumların konu ile ilgili yasal düzenlemelerini dikkate alarak ve UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Pamukkale’nin korunması ile ilgili azami özeni göstererek projelerin hazırlanması için gerekli çalışmaların başlatılmasını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı