REKLAMI GEÇ

Pamukkale için düğmeye bastı

Denizli Valisi Hasan Canpolat, göreve başladığı günden bu yana kurmaylarıyla Pamukkale ve Karahayıt’ı ilgilendiren projeler üzerinde çalışıyor. Canpolat, bölgeyi turizmin göz bebeği yapmakta kararlı.

/ DENİZLİHABER / 7 Haziran 2007 Perşembe, 00:00

Denizli Valisi Dr.Hasan Canpolat Pamukkale Turaş tesislerinde basın mensupları ile bir araya geldi. Son iki aylık gündemin değerlendirildiği toplantı soru cevap şeklinde geçti. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Canpolat, Denizli’de göreve başladığı tarihten bu yana yaşanan gelişmeler hakkında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Ulusal ve yerel medya temsilcilerinden 48 basın mensubunun katıldığı toplantıda, basın mensupları haber yapmakta karşılaştıkları bazı zorluklar ve diğer konularda Vali Canpolat’a sorular yönelttiler. Özellikle Pamukkale’de son dönemlerde yaşanan özel güvenlik personelinin emirleri yanlış yorumlamasından kaynaklanan bazı engellemelerle karşılaştıklarını belirten basın mensupları durumdan duydukları rahatsızlığı dile getirdiler. Vali Canpolat, Pamukkale’de haber yapılması konusunda Valiliğin yayınlamış olduğu yazının, Pamukkale’de güvenliği sağlayan özel güvenlik birimlerince yanlış yorumlanmasının önlenmesi konusunda ilgili birimlere gerekli talimatı verdi. Gazetecilerin ticari çekimler dışında kalan sanatsal, turistik ve haber amaçlı çekimlerinde Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bilgi vererek çekim yapabileceklerini belirten Vali Canpolat, bundan sonra özel güvenlik birimlerinin yanlış yorumlarının önüne geçileceğini ve basın mensuplarının rahat çalışmaları için Pamukkale Yönetim birimince kendilerine yardımcı olunacağını söyledi. Vali Canpolat, bilgi vermenin basın mensuplarının rahat çalışmalarını sağlamaya yönelik olduğunu söyledi.Ticari çekim yapmak isteyen Ulusal medya temsilcilerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin almaları gerektiğini belirten Vali Canpolat, yerel medya mensuplarının haber yapma konusunda bilgi vermelerinden sonra hiçbir engelleme ile karşılaşmayacaklarını, şimdiye kadar ortaya çıkan yanlış anlamadan doğan bazı sorunların da artık yaşanmayacağını söyledi.

Pamukkale’ye araç girişinin yasaklanması ile ilgili bir soru üzerine bütün dünyadaki antik şehirlere araç girişinin yasak olduğunu ve Pamukkale’de de bu uygulamaya başlandığını dile getiren Vali Canpolat, “Şimdiye kadar yaptığımız bu uygulamadan dolayı olumsuz bir tepki almadık. Aksine bu durum dolayısıyla kutlama mesajları aldık. Araç girişinin yasaklanmasından sonra kuzey kapısında bulunan iki adet servis minibüsümüzden isteyen herkes yararlanabilir. Yürümek istemeyenler bu servis minibüsleri ile içeriye girebilir. Ancak asıl olan gezinti yolu ile Pamukkale’ye girmek ve Travertenler dışındaki diğer güzellikleri insanların yakından görmelerini sağlamak. Pamukkale yalnız travertenlerden ibaret değil. Başta Nekropol olmak üzere bir çok tarihi yapı var. Ama şimdiye kadar insanların kafasında Pamukkale deyince yalnız travertenler vardı. Ama biliyoruz ki Nekropolü ile, Antik Hamamı ile, Tiyatrosu ve Antik Şehri ile Pamukkale bir tarih hazinesi. Burası aynı zamanda bir termal kür merkezi. Bunun da ön plana çıkartılmasını istiyoruz” dedi.

Pamukkale ve Karahayıt bölgesini kapsayan çok önemli bir projeyi hayata geçirmeye çalıştıklarını, bu su dağıtım projesinin bölge için çok önemli olduğunu, suyun tek elden dağıtılması ile herkesin istediği zaman izinsiz sondaj yapmasının önüne geçileceğini söyleyen Vali Canpolat, şimdiye kadar denetimsiz olarak kullanılmış olan jeotermal kaynakların denetim altına alınacağını söyledi. Karahayıt bölgesinde bir kuyunun açıldığını ve iki kuyu daha açılacağını ve bunların ihalesiyle birlikte dağıtım şebekesinin ihalesinin de yapılacağını belirten Vali Canpolat, “Suların dağıtımını kontrol altına alacağız. Geçmişten bu yana bu gölgede legal ve illegal yüzlerce kuyu açılmış. Bu bindiğiniz dalı kesiyorsunuz demektir. Bunun önüne geçmek lazım. Bizim amacımız Pamukkale- Karahayıt bölgesini Türkiye’nin önde gelen bir termal yerleşim yeri haline getirmek. Karahayıt bölgesine bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi yaparak buradaki turizmi günü birlik olmaktan çıkarmak istiyoruz” dedi. Pamukkale kasabasında yaşanan aşayiş sorunlarının tamamen ortadan kaldırıldığını belirten Vali Canpolat, bundan sonraki dönemlerde de bu bölgede bir asayiş olayına asla izin vermeyeceklerini ve bunda kararlı olduklarını söyledi. Denizli’de tespit edilen dört turizm bölgesinin planlanması ve turizme açılması konusunda yanlış yapma lüksleri olmadığını dile getiren Vali Canpolat, “Bu bölgelerin hayata geçirilmesinde yanlış yapmadan ve hızlı bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Dört turizm bölgemizde hizmet satın alarak bir an önce hizmet planlamalarnı bitireceğiz. Alt yapılarını yaparak sıcak suyu kullanılabilir hale getireceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı