REKLAMI GEÇ

“Pamukkale Tozlu Altın”

Denizli turizminin daha iyi durumlara gelebilmesi için Pamukkale’ye yeni çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyen Kalehan Turizm’in sahibi Himmet Kaynak, “Pamukkale bir altın, ama tozlu bir altın” dedi.

/ DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2007 Cuma, 00:00

Turizm sektörünün can damarlarından tur acenteleri şu aralar ciddi sıkıntılar yaşıyor. Denizli’nin iyi tanıtılamamasından dolayı kent turizminin kalkınamadığını öne süren Kalehan Turizm’in sahibi Himmet Kaynak, Pamukkale’nin de ciddi bir tanıtım eksiliği içinde olduğunu söyledi. Kaynak, “Pamukkale’nin iyi tanıtılamaması sebebiyle turizmde ilerleyemiyoruz. Ayrıca en büyük eksikliklerden biri de turizm merkezlerimizin cazibesini arttıracak çalışmaların yapılamaması. Pamukkale bir altın gibi ancak tozlu bir altın. Çözüm üretecek kişi veya kişilerin ellerini taşın altına koyması gerekiyor. Aksi takdirde Denizli’de gerçek anlamda turizme eğilmiyoruz. Ya da yapmak isteyene destek olunmuyor” dedi.

‘Denizli’nin rehberi yok’

Kent turizminin kalkınamamasının bir nedeninin de rehber sıkıntısı olduğunu söyleyen Himmet Kaynak, “Pamukkale’nin ve dolayısıyla Denizli’nin rehberi yok” dedi. Kaynak, “Ciddi anlamda bir rehbersizlik olayı yaşamaktayız. Denizli’ye gelen turistlere eşlik edebilecek kaç tane kent rehberimiz vardır. Bu gerçekten önemli bir sorun. Bununla ilgili olarak Pamukkale Üniversitesi ile beraber kesinlikle rehber eğitimine gidilmeli. Rehber eğitiminin ardından insanların dikkatini çekecek uluslararası bir özel gün oluşturulmalı. Nasıl belediyelerin tiyatro günleri varsa rehberliğinde böyle özel bir günü olmalı. Bu konuda sektörün içinde yer alan firmaların da desteği olmalı. Tekstilde ilerledik, mermerde ilerledik ve sıra turizme geldi. Denizli’nin tüm önde gelenlerinin bir araya gelip turizm sektörünü de ilerletmesi gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı