REKLAMI GEÇ

Pamukkale yoluna yeşil kuşak

Pamukkale yoluna yeşil kuşak

Dünya Kültür Mirası ve Denizli’nin turizm merkezi Pamukkale’nin yolu, DOÇEV tarafından ağaçlandırıldı, 2 bin 200 fidan dikildi.

/ DENİZLİHABER / 11 Nisan 2007 Çarşamba, 00:00

Dünya Kültür Mirası ve Denizli’nin turizm merkezi Pamukkale ile Karahayıt kasabasının ulaşım yolunun, Kocaçukur mevki ile kuzey kapısı arasındaki dört kilometrelik bölümü DOÇEV tarafından ağaçlandırıldı. DOÇEV’den yapılan açıklamada “Pamukkale, geleceğe bırakacağımız en önemli miraslarımızdan birisi olup, her yıl kentimize binlerce turist gelmesine vesile olmaktadır. Ancak ulaşım yolunun çıplak ve yeşilden yoksun olması bu güzelliği perdelemektedir. Vali Yardımcısı Kemal Özgün başkanlığında yürütülen Pamukkale Özel Çevre Koruma çalışmalarına destek vererek, Pamukkale yolunu ağaçlandırdık” denildi.

DOÇEV tarafından yapılan çalışmada özellikle yöreye özgü ve kurakçıl bitkiler seçilerek, zakkum başta olmak üzere zeytin ve defne türlerinden 2 bin 200 adet fidan dikildi. Öğrenciler ve yöre halkı tarafından da desteklenen ağaçlandırma çalışması, gelecek dikim sezonunda Pamukkale ören yerlerinde de uygulanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı