REKLAMI GEÇ

Pamukkale zammına tepki seli

Pamukkale zammına tepki seli

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Pamukkale için aldığı yüzde 40 zam kararı Denizlililerin tepkisini çekti. Zammı duyuran haberimizin ardından denizlihaber.com’u mesaj yağmuruna tutan Denizlililerin ortak tepkisi ise “Bari tamamen yasaklayın” oldu. Denizlililer zammın geri çekilmesini, hatta yerli turiste indirim yapılmasını bekliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Aralık 2015 Cuma, 15:06

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, 4 Ocak 2016’dan itibaren geçerli olmak üzere müze ve ören yerlerine giriş ücretlerini yeniden belirlemiş, dikkat çekici artışlar yapmıştı. Bakanlığın belirlediği 2016 yılı tarifesine göre, beyaz travertenlerinin yanı sıra Hierapolis Antik Kenti ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Pamukkale’ye girmek isteyenler 4 Ocak’tan itibaren 25 lira yerine 35 lira ödemek zorunda kalacak.

ZAMMA TEPKİ SELİ
Bakanlığın aldığı zam kararının duyurulmasının ardından Denizli’de tepki seli oluştu. Yıllardır uygulanan politikalar nedeniyle Pamukkale’nin Denizli’den koparıldığını düşünen, buna son adımın da Pamukkale’nin işletilmesinin TURSAB’a devredilmesini gösteren Denizlililer, sosyal medyadan yetkilileri tepki yağmuruna tuttu.

BARİ TAMAMEN YASAKLAYIN
Zamma tepki gösterenlerin büyük çoğunluğu “Bari tamamen yasaklayın” tavrında birleşti. Öne çıkan mesajlar ise “Ben şehir dışından gelen misafirlerimi Pamukkale burada değil, taşındı diyorum, götürmüyorum artık”, “Kendi ülkesinin doğal güzelliklerini kendi vatandaşlarına yasaklarcasına, asgari ücrete bakmadan zam koyan zihniyete yazıklar olsun”, “Yerliye yasak biz de eski düzen kartpostalda görürüz öyle yetiniriz”, “Resmen fakirler girmesin diyorlar. Denizli’de doğup Denizli’de büyüyüp Pamukkale’yi görmeyenler var”, “Denizli’de Pamukkale mi varmış?”, “Çok az zam olmuş.. %100 yapsınlar”, “Ayıp etmişler 100 TL olsun giren girmeyen belli olsun TURSAB’a para lazım. Turizm patlaması olur kesin.”

İşte vatandaşların Pamukkale zammına gösterdikleri tepki mesajları:

denizli-pamukkale-zammi-tepki-cekti-2denizli-pamukkale-zammi-tepki-cekti-1denizli-pamukkale-zammi-tepki-cekti-ic

Yorumlar

müzeyyen   -  Bağlantı 26 Aralık 2015, 10:02

yazık çoçuklğumuzda her zaman giderdik ama çoçuklar pamukaleye tanımıyorlar ancak karşıdan görüyoruz bize pamukaleden mahrum bıraktılar

mesut çakır   -  Bağlantı 25 Aralık 2015, 16:49

ağzına 1 tane zeytin veriyorlar altınada 48 tane küfe koyuyolar doldur diye yazıklar olsun bir denizlili olarak utanç duyuyorum ücret olsun mantıklı olsun

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı