REKLAMI GEÇ

Pamukkale’ye kiracı bulunamadı

İhaleyle kiraya verilecek olan Pamukkale Ören Yeri İşletmeciliği’ne talip çıkmadı. Yıllık kiralama muhammen bedeli 6 milyon YTL olarak belirlenen kiralama işi, ya pazarlığa bırakılacak ya da yeniden ihaleye çıkarılacak. Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, “Böylesi bir işe büyük bir firmanın talip olması lazım” dedi.

/ DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2007 Perşembe, 00:00

Pamukkale Ören Yeri İşletmeciliği’ni kiraya vermek için ihale açan İl Özel İdaresi’ne, kimse başvuruda bulunmadı. Denizli İl Özel İdaresi’nin kullanımında bulunan Pamukkale Örenyeri ve Kocaçukur Mevkii ile Antik Havuz çevresinde bulunan işyerleri işletmeciliği, kiraya verilmek üzere ihaleye çıkarılmıştı. Muhammen bedeli yıllık 6 milyon YTL olarak belirlenen kiralama işi için ihale şartnamesini alan firmalar çıktı ancak ihaleye katılan olmadı. Sadece Rıchmond Otel’den bir gözlemcinin katıldığı ihale, alıcı çıkmaması nedeniyle yapılamadı.

Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, “Böylesi bir işe büyük bir firmanın talip olması lazım. Muhammen bedeli yıllık 6 milyon YTL, aylık 500 bin YTL olarak belirlenen kiralama işinin tamamlanabilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu konuda çalışmalarımız sürecek” dedi. Kiralama işi için açılan ihalenin ya pazarlığa bırakılması ya da iptal edilip yeniden ihale edilmesi bekleniyor. İhaleye katılacaklarda, en az 10 yıl turizm işletmeciliği işi ile uğraşması ve Turizm Bakanlığı’nca verilmiş işletmeci belgesine sahip olması gibi şartlar aranıyor.

İl Encümeni’nin, Özel İdare İşhanı’ndaki 3-4-5 ve 6. katların satışı için açtığı ihaleye de başvuran çıkmadı. 6. ve 5. katların açık artırma suretiyle, 3 ve 4. katların ise kapalı teklif usulüyle satılması planlanmıştı. Özel İdare İşhanı, daha önce de bütün olarak satışa çıkarılmış ancak binanın tümü için de alıcı çıkmamıştı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, binanın dükkan bazında mı yoksa kat bazında mı satışa çıkarılacağına karar vereceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı