REKLAMI GEÇ

Pamukkale’ye Uzakdoğulu turist ilgisi

Pamukkale’ye Uzakdoğulu turist ilgisi

Denizli’nin dünyaca ünlü turizm beldesi Pamukkale, Avrupa ve Rus turist sayısındaki düşüşten payını alırken, ortaya çıkan tablonun Uzadoğulu ziyaretçilerle giderilme eğilimine girdiği belirtildi. Beyaz cennete geçen ay gelen turist sayısı ise 257 bin 695 olarak açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2015 Perşembe, 16:13

Denizli Valiliği’nin resmi internet sitesinde yer alan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, bu yılın ocak ayında Pamukkale’ye gelen turist sayısı 2014’ün aynı dönemine göre yüzde 31,4 artış gösterdi. Ancak takip eden aylarda Avrupa ve Rus turist sayısındaki düşüşten beyaz cennet de nasibini aldı.

İstatistiklere göre, Temmuz ayı ile birlikte ziyaretçi sayısı yükselişe geçti. Pamukkale Örenyeri’ne giriş yapan turist sayısı temmuzda geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 5.6 artışla 257 bin 695 olarak gerçekleşti. Geçen yıl temmuzda bu rakam 244 bin 9 olmuştu.

Diğer yandan Türkiye’ye Çin, Japon, Tayvan gibi Uzakdoğu ülkelerinden gelen turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 artış olduğu, bunun Pamukkale’ye de yansıdığı ifade edildi.

Pamukkale Örenyerindeki Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret edenlerin temmuzda 2014’ün aynı dönemine göre yüzde 44.1 arttığı kaydedildi.

denizlipamukkale-oren-yeri-uzakdogu-ilgisi-ic

Temmuz’da Laodikya Antik Kenti’ne gelen turist sayısında da 2014 yılının aynı ayına göre yüzde 26,7 artış görüldüğü belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı