REKLAMI GEÇ

Sağlık turizmi için harekete geçtiler

Sağlık turizmi için harekete geçtiler

Türkiye sağlık turizminin dünyaya tanıtılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Denizli’deki termal ve medikal tesislerin uluslar arası düzeyde olduğunu söyleyerek, kültür ve turizm bakanlığı ve sağlık bakanlığının imzaladığı protokolle kentin daha da etkin bir şekilde uluslar arası düzeyde tanıtımının sağlanacağına dikkat çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ekim 2017 Salı, 17:34

Sağlık turizminin dünyadaki büyüme hızının, Türkiye’nin turizm gelirlerine de yansıması için Bakanlar Numan Kurtulmuş ile Ahmet Demircan arasında imzalanan “Sağlık Turizminin Tanıtımı İş Birliği Protokolü” ile uluslararası tanıtım kampanyalarında sağlığa özel bir yer ayrılması hedefleniyor.

NELER YAPILACAK?
Kaliteli, teknolojik ve rekabetçi sağlık hizmeti anlayışı ile dünyada ‘Sağlık için Türkiye’ algısı oluşturması amaçlanan tanıtım protokolü çerçevesinde, medikal, termal ve ileri yaş turizmi alanlarında, her iki Bakanlığın da hazırlayacağı görsel ve işitsel tanıtım materyalleri ilgili mecralarda paylaşılacak.

Ankara, Antalya, İstanbul, Denizli, Afyon ile İzmir öncelikli olmak üzere, sağlık turizmi alanında dünyada etkin basın-yayın organları, blogger, acenta ve sigorta şirketlerinin de iki Bakanlık tarafından Türkiye’de ağırlanması sağlanacak.

Türkiye’de gerçekleştirilen başarılı sağlık operasyonlarının dünyaya anlatılacağı iş birliği çalışması, uluslararası turizm fuarlarında Sağlık Bakanlığına stand açma imkânı sunacak.

Türkiye’nin dünyaca tanınmış hekimlerinin ise, sağlık turizmi için düzenlenecek yurt dışı etkinliklerde, adeta birer tanıtım yüzü olarak, ülkemizde gerçekleştirilen başarılı operasyonları anlatmaları sağlanacak.

Türkiye’nin turistik değerleri ile geleneksel Türk misafirperverliğinin öne çıkartılacağı tanıtım çalışmalarının hedefinde Türkiye’yi dünyada bir sağlık destinasyonuna dönüştürmek var.

Bakanlar düzeyinde imzalanan “Sağlık Turizminin Tanıtımı İşbirliği Protokolü”nün hedef kitlesi ise, Körfez Arap ülkeleri ile komşu ülkeler öncelikli olmak üzere, dünya ülkelerinden ziyaretçiler olacak.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Denizli’deki termal ve medikal tesislerin uluslar arası düzeyde olduğunu söyleyerek, kültür ve turizm bakanlığı ve sağlık bakanlığının imzaladığı protokolle kentin daha da etkin bir şekilde uluslar arası düzeyde tanıtımının sağlanacağına dikkat çekti. Şen, “Şehrimiz 12 ay boyunca sürdürebilir bir turizm destinasyonu olduğunu termal ve sağlık turizm anlamında yapılacak etkin tanıtımlarla da şehrimizin çok tercih edilen bir sağlık merkezi haline gelecek. Pamukkale Üniversitesi’nin fizik tedavi hastanesinin de hizmete girmesiyle geçmişte Pamukkale Hierapolis antik kentinin girişinde yazan ‘Altın Şehir’  hüviyetine tam anlamıyla erişecek. Denizlimiz her alanda olduğu gibi turizm termal ve sağlık anlamında da ülkemizin en gözde illerinden biri olmaya devam edecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı