REKLAMI GEÇ

TURİZM İÇİN DEĞİL SAĞLIK İÇİN GELDİLER

TURİZM İÇİN DEĞİL SAĞLIK İÇİN GELDİLER

Beyaz Cennet Pamukkale bu kez turizm amaçlı değil sağlık amaçlı misafir ağırladı. Özbekistan’ın Buhara kentinden gelen heyet, Denizli’de üç gün süren sağlık kongresinden sonra kentteki sağlık kuruluşlarında incelemelerde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Haziran 2018 Perşembe, 15:45

Pamukkale Sağlık Turizmi Derneği ve Özbekistan Alım Heyeti’nin ortak organizasyonunda iki ülke arasında sağlık turizmi köprüsü oluşturulması için çalışmalar başlatıldı. Denizli’de bu amaçla üç gün süren sağlık kongresi gerçekleştirildi.

Kongreye Buhara, Namangan ve Fergana kentlerinden sağlık müdürleri, Buhara Üniversitesi yetkilileri, Özbek kamu görevlileri ve çok sayıda hekim katıldı.

Kongre kapsamında Pamukkale Üniversitesi ile işbirliği başlatmak amacıyla ziyaretler de gerçekleştirildi. Özbek heyet Denizli’deki sağlık kuruluşlarını da tek tek ziyaret ederek tesisler hakkında bilgi aldı.

Pamukkale Sağlık Turizmi Derneği Genel Sekreteri Tansu Köse, Denizli ziyaretinde konuklara Pamukkale’nin eşsiz güzelliklerinin de gezdirildiğini, termal tesisler hakkında bilgi verildiğini kaydetti.

Her iki ülke arasında sağlık turizmi körüsü oluşturmayı amaçlayan program gala yemeği ile sona erdi. Önemli geceye vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, PAÜ Rektör Yardımcısı Arzu Yaren, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Gülsüm Çelebi ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. İl sağlık müdürleri karşılıklı iyi niyet anlaşmasına imza attı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı