REKLAMI GEÇ

Vali’den rest

Vali’den rest

Pamukkale Termal Havuz çevresinde yapılan çevre düzenleme çalışmalarında yaşanan olaylara, sivil toplum örgütlerinin gösterdiği tepkilerin yanlış olduğunu belirten Vali Hasan Canpolat, proje üretmeyen kişilerin olaylara karıştığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 5 Mart 2008 Çarşamba, 01:00

Geçtiğimiz hafta Pamukkale Antik Havuz çevresinde yapılan çevre düzenlemesi çalışmalarında yaşanan olumsuz olaylar, birçok sivil toplum örgütü tarafından yapılan açıklamalarla kınanmıştı. Yapılan bu eleştirileri Polis Evi’nde düzenlediği basın toplantısı ile yanıtlayan Vali Hasan Canpolat, Pamukkale ile ilgili açıklamalarda bulunan sivil toplum örgütlerini sert dille eleştirdi.Şu anda alınan karar doğrultusunda Pamukkale’de önemli çalışmaların yapıldığını belirten Vali Canpolat, “ Uzmanlarımız eşliğinde Pamukkale’yi daha iyi bir konuma getirmek için çalışmalara başladık. Geçtiğimiz hafta Antik Havuz etrafında yapılan yıkım çalışmaları sırasında havuza çamur aktı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından bazı uzman olmayan kişiler, bilgisiz bir şekilde açıklamalarda bulundular. Antik Havuz’un antik kanalının yıkıldığı söylendi. Bu açıklama çok ilginç. Siz değerli basın mensuplarımız da gördü, kanal normal betonla yapılmış.Yani antik falan değil” dedi.

Bu günü kadar nerdeydiniz

Vali Canpolat açıklamasında Pamukkale’nin bugüne kadar yapılan çalışmalarda hiçbir sivil toplum örgütünün ses çıkarmadığını belirten Canpolat, “Pamukkale’ye betondan travertenler yapılmış. Pamukkale’ye betondan oteller yapılmış. Pamukkale’de sit alanı olan Koça Çukur yok edilmiş. Birçok travertene su verilmeyerek karartılmış. O zaman neredeydi bu sivil toplum örgütleri. Bizler bunları ortadan kaldırmak için çalışmalar yapıyoruz. Yetkisi, bilgisi olmayan, uzmanlık alanları olmadığı tespit edilen kişiler açıklamalarda bulundu. Yapılan bazı önemli çalışmaların böyle bilgisi olmayan kişiler tarafından baltalanması çok acı verici” dedi.

İşi iyi bilen gelsin yönetsin

Pamukkale için yapılan çalışmaların tamamen doğal güzelliği ön plana çıkarmak için olduğunu belirten Vali Canpolat, yapılan çalışmalarda sivil toplum örgütlerinin hiç birinin önerisinin bile bulunmadığını belirtti. Vali Canpolat, “Yapılan danışma kurulu toplantılarına katılmayan, yapılan projeler hakkında bir proje bile sunmayan bu kişiler, şimdi de eleştiride bulunuyorlar. Ben buradan onlara sesleniyorum iyi bilen gelsin yapsın. Pamukkale için yapılan proje bakanlık tarafından da örnek proje seçildi. Proje böyle olmasına rağmen bu insanlar bunu eleştiriyor. Ben eminim ki bu insanlara burayı versek eline yüzüne bulaştırırlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı