REKLAMI GEÇ

350 tur operatörü Denizli’de

350 tur operatörü Denizli’de

Dünyanın 10 ayrı ülkesinde 14 acentesi bulunan Glorıous DMC Turkey Travel Partners isimli turizm şirketi tarafından Türkiye’nin güvenli ve tatil yapılabilir bir ülke olduğu göstermek amacıyla Çin, Brezilya, Hindistan ve Filipinler’den 350 tur operatörü getirildi. Glorıous DMC Turkey Travel Partners Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Karakan, tur operatörlerine özellikle şehir merkezlerini gezdirdiklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2016 Cuma, 18:29

Ramazan ÇETİN- Deniz TOKAT / (DHA)
İstanbul’da merkezi bulunan Glorıous DMC Turkey Travel Partners turizm şirketi, Türkiye’nin turist sayısının giderek düşmesi üzerine, ofislerinin bulunduğu ülkelerden turist çekmek için bir organizasyon yaptı. Şirket, kendi çabasıyla Çin başta olmak üzere Brezilya, Hindistan ve Filipinler’de çalışan 350 tur operatörü için bir haftalık Türkiye gezisi düzenledi.

denizli-350-tur-operatoru-denizliyi-gezdi-1

İlk olarak Kapadokya’ya giden 4 ülkeden gelen tur operatörleri, Denizli’ye gelip, travertenleriyle dünyaca ünlü Pamukkale’yi gezdi. Colassae Otel’de Mehter takımıyla karşılanan operatörler, daha sonra Denizli’nin yöneticileriyle birlikte toplantıda yemek yedi. Toplantıda, operatörlere, başta Pamukkale olmak üzere Türkiye’nin tarihi ve doğal güzellikleri tanıtılıp, Türkiye’nin tatil yapılabilir ve güvenli bir ülke olduğu anlatıldı.

KEBAP VE HELVA KEYFİ
Denizli şehir merkezine getirilen 4 ülkenin tur operatörleri, Kaleiçi’nde önce kebap, ardından da sinilerde helva yedi. Kebabı ve helvayı oldukça beğenen operatörler, bol bol fotoğraf çektirip, sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Brezilyalı operatörler, kebap yedikleri lokantada Türkiye ve Brezilya bayrağı açıp, şarkılar söyledi. Çinliler ise, “Turkish kebap çok güzel” dedi. Yemeğin ardından operatörlere, Denizli’nin tarihi ve doğal güzellikleri gezdirildi.

denizli-350-tur-operatoru-denizliyi-gezdi-2

Glorıous DMC Turkey Travel Partners Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Karakan, Çin, Brezilya, Hindistan ve Filipinler’den 350 tur operatörünü Türkiye’ye getirdiklerini belirterek, “Bizim tek amacımız, yaşanan olaylara rağmen Türkiye’nin huzurlu ve güvenli, tatil yapılabilir bir ülke olduğunu göstermek. Biz turizmciler olaylara rağmen elimizi taşın altına koyuyoruz. Kendi imkanlarımızla getirdiğimiz 350 tur operatörüne, yabancı basının Türkiye hakkında yaptığı kötü haberlerin yanlış olduğunu anlatıyoruz ve gösteriyoruz. Operatörleri özellikle şehir merkezlerine götürüyor ve gezdiriyoruz ki, turizm açısından hiçbir sorununun olmadığını yansıtıyoruz. Avrupa ve Rusya’dan gelen turist sayısı oldukça azaldı, yeni ülkelere yönlenmemiz gerekiyor. Bizde Çin, Brezilya, Hindistan ve Filipinler’den davetlimiz olarak gelen tur operatörlerine kaç yaşında olursa olsun, Türkiye’de herkesin huzurlu ve güvenlik bir şekilde tatil yapabileceğini kanıtlıyoruz. Onlarda gezdikleri yerlerden fotoğraflar çekip, sosyal medya hesaplarında paylaşıyor. Bu konuda devletimizden de destek bekliyoruz, özellikle yerel odalardan da destek bekliyoruz” dedi.

Brezilyalı tur operatörleri ise, Türkiye’yi çok beğendiklerini, Türkler tarafından çok iyi karşılandıklarını, ülkelerinde Türkiye’nin tanıtımını yapacaklarını söyledi. Tur operatörleri, Pamukkale gezilerinin ardından Kuşadası ve İstanbul’a gidecek.

Yorumlar

FİKRET KOCAMAN   -  Bağlantı 15 Ekim 2016, 13:29

Tebrik ediyorum,Denizlimiz için büyük bir yol haritasının başlangıcı,Turizmde görevli olduğum süreç içinde hep söyleyipte başaramıdığımız projelerimizden idi.Denizlimizin tanıtımında bir milad olabilir.Tekrar tekrar teşekkürler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı