REKLAMI GEÇ

Sağlık turizminde Denizli öne çıkarılmaya çalışılıyor

Sağlık turizminde Denizli öne çıkarılmaya çalışılıyor

İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, sağlık turizminde Denizli’nin öne çıkarılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Şubat 2016 Salı, 13:59

10. Kalkınma Planı içeriğinde “Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Programı”, öncelikli dönüşüm programlarından biri olarak belirlenip, bu konuda eylem planı hazırlandı. Eylem planı kapsamında Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü’nce bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Denizli’yi İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı ve Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Çabuk temsil etti.

Dr. Arpacı, toplantıya ilgili açıklamasında, “Ülkemizin sağlık turizmi konusunda sektörel lider ülkelerden biri haline gelebilmesi, sonrasında ise lider ülke konumunu sürdürebilmesi, rekabet gücünü arttırabilmesi için sadece tıp alanında değil, yaşlı sağlık bakımı ve termal sağlık turizmi alanları gibi daha diğer birçok sektörde de çalışmalar yapılmaktadır” diyerek, şunları kaydetti:

“Bakanlığımızın 2014-2017 Stratejik Planında, nihai hedefi Türkiye’nin Bölgesinde Sağlık Alanında Kaliteli ve Ekonomik Hizmet Sunumuyla Sağlık Turizminde Lider Olmak şeklinde belirlemiştir. Denizli’miz de Pamukkale-Karahayıt bölgemizdeki termal tesisler ve sunulan hizmetler ile bu hedeflerde önemli bir yere sahip olmaya başlamıştır. Yurt içi ve yurt dışından talebin artması ekonomik anlamda ilimize ve ülkemize değer katmaktadır. Müdürlük olarak sağlığı, tüm farklı hizmet alanları ile ele almaktayız. İlimizin bu özelliğinin ön plana çıkartılması ve hedeflerde yer alabilmesi için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bakanlığımız tarafından yapılan bu gibi toplantılarda ilimizdeki sağlık turizmi çalışmaları ve görüşlerimizi belirterek değerlendirmelerde bulunmaktayız.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı