REKLAMI GEÇ

Bayram da çare olmadı

Bayram da çare olmadı

Rusya ile yaşanan sorun, hızla tırmanan terör olayları ve ekonomik durgunluk nedeniyle zor günler geçiren Denizlili turizmcilere yaklaşan Ramazan Bayramı da çare olmadı. 9 günlük tatil nedeniyle umutlandıklarını belirten DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, beklediklerini bulamadıklarını, Pamukkale’deki otellerin doluluk oranının yüzde 30’larda kaldığını söyledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 22 Haziran 2016 Çarşamba, 13:57

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan kriz ve terör olaylarından olumsuz etkilenen turizm sektöründen gelen talep üzerine bayram tatili 9 gün olarak belirlenmişti. Düzenlemeyle umut haline gelen Ramazan Bayramı, Denizlili turizmcileri sevindirmedi.

Bayram tatilinde vatandaşların genelde sahilleri tercih ettiğini belirten Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, “Mevsim itibariyle Denizlili turizmciler 9 günlük bayram tatilinden yararlanamadı. Beklentimiz Denizli’yi geçiş güzergahı olarak kullanan tatilcilerin, Pamukkale’yi ziyaret etmesi ve 1 gün konaklamaları veya uğrayıp işletmelerimizden, havuzlarımızdan yararlanmaları olacak. Ayrıca, tatile gidemeyen Denizlililere havuzlarımız açık. Günü birlik havuzlarımızdan yararlanabilirler. ‘termal iyi gelir’ projemiz kapsamında  uygun fiyatlarla konuklama imkanı da sunacağız” dedi. Şen, 9 günlük bayram tatilinden yararlanamadıklarını ancak, Kurban Bayramı’nda beklentilerinin yüksek olduğunu vurguladı. 

DOLULUK ORANI YÜZDE 30’LARDA KALDI
Denizli’de toplam 8 bin yatak kapasitesine sahip turisttik otellerde doluluk oranlarının beklenenin çok çok altında kaldığını ifade eden Şen, “4 bini Pamukkale’de, 4 bini de Denizli merkezde olmak üzere toplam 8 bin yataklı turisttik otellerimiz var. Şehir merkezindeki otellerimizin doluluk oranı yüzde 60-65’lere ulaşırken Pamukkale’deki otellerin doluluk oranı yüzde 30’larda kaldı” diye konuştu.

Yorumlar

finanscı   -  Bağlantı 23 Haziran 2016, 08:46

iadari tatil yerine resmi tatil yapsalardı, bankacılar ve bunlara bağlı sektörlerde tatil yapardı vb sektörler pazartesi işe gel cuma işe gel nerde 9 gün tatil 150,000 kişi var bu sektörde ortalama böyle olunca yapcak bişey yok

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı