REKLAMI GEÇ

“Daha çok turist çekeceğiz”

“Daha çok turist çekeceğiz”

Pamukkale’de incelemelerde bulunan Vali Yavuz Erkmen, yabancı turist kadar yerli turisti de Pamukkale’ye çekeceklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2008 Cuma, 00:00

Denizli Valisi Erkmen’in Pamukkale gezisine Vali Yardımcıları Halil İbrahim Ertekin, Hayrullah Sun, İl Genel Sekreteri Adem Oklu ve daire müdürleri katıldı. Pamukkale ziyaretine Kocaçukur’dan başlayan Vali Erkmen, burada yabancı turist rehberleriyle de sohbet etti. Rehberlerin sorunlarını ve isteklerini dinleyen Vali Erkmen, kanunlar çerçevesinde sorunların giderilmesi için gerekenlerin yapılacağını söyledi. Vali Yavuz Erkmen ve beraberindeki heyet daha sonra Pamukkale travertenlerini gezdi. Burada görevlilerden Pamukkale hakkında bilgi alan Vali Erkmen zaman zaman vatandaşlarla da sohbet etti.

Gezisinin son bölümünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Erkmen, yapılan çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulduklarını söyleyerek, “Yapılacak projeleri yerinde görüp bunları uygulamak amacıyla bir dizi incelemeler yaptık. Denizli’ye ilk geldiğim gün söylediğimi tekrarlıyorum ve ‘Ben değil, biz diyeceğiz’ diyorum. Dolayısıyla bu gözlemlerimizi oturup hep birlikte yetkili arkadaşlarımız ve sivil toplum örgütlerimiz ile paylaşacağız. Pamukkale için bir yol haritası hazırlayıp, çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Şu ana kadar Pamukkale’de güzel çalışmalar yapıldığını belirten Vali Erkmen, “Bundan sonra da yapılması gerekenler var. Pamukkale’ye gelen yerli turist sayısında azalma var. Özellikle yabancı turistlerin geliş sayısında artış olmasına rağmen, yerli turistin geliş sayısında bir düşüş var. Bunların nedenlerini belirlememiz gerekiyor. Dolayısıyla hem yerli hem yabancı turistleri arttırmamız, günübirlik gelişlerden ziyade, burada konaklama günlerini çoğaltarak, Denizli’nin turizmden daha çok gelir elde etmesini sağlayıcı düzenlemelerini belirlememiz gerekiyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı