REKLAMI GEÇ

“Meandros Way/ Menderes Yolu” ekibi, işaretleme çalışmalarında önemli mesafe kat etti

“Meandros Way/ Menderes Yolu” ekibi, işaretleme çalışmalarında önemli mesafe kat etti

Denizli doğa yürüyüş ve gezi gruplarının son yıllarda çoğalan sayısı, yürüyüş rotalarına olan ilgiyi de artırdı. İl coğrafyasının en önemli kültür ve doğa güzergahı olan Büyük Menderes Nehri üzerinde yürüyüş rotası, ihtiyacı giderek güncel hale getirdi. Bu amaçla yola çıkan “Meandros Way/ Menderes Yolu” ekibi, son üç yıldan beri devam eden işaretleme çalışmalarında önemli bir mesafe kat etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ekim 2017 Salı, 11:57

“Menderes Yolu/ Meandros Way” adıyla çalışan ekip, mevsimin uygun olduğu dönemlerde sürdürdüğü Büyük Menderes rotası işaretleme çalışmalarına son olarak Çal bölgesinde devam etti. Çökelez-Bayıralan mesafesinde işaretleme yapan ekip, önümüzdeki günlerde kent dışından gelen gezi gruplarına Menderes rotası üzerinde rehberlik etmeye hazırlanıyor.

Yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren grup liderlerinden Avukat Ali Yollu, “Son yıllarda insanların doğaya olan ilgileri yeni rotalar ihtiyacı doğurmuştur. Tarihi önemi ve bitki dokusuyla Dinar’dan Söke’ye uzanan Menderes Yolu bu ihtiyaca katkıda bulunmak amacıyla Menderes vadisindeki roka kokularından esinlenerek başlattığımız bir projedir” dedi. Başlangıçta Çal ve Güney ilçeleri içindeki rotalardan işaretlemeye başladıklarını belirten Yollu, “Menderes Yolu projesinin Çal Çakırlar’dan Buldan Yenicekent’e kadar olan 125 kilometrelik bölümünün işaretlemeleri ve yön levhaları tamamlanmıştır” diyerek şöyle devam etti: “125 km.lik işaretli bölüm 12 günlük yürüyüş parkurundan oluşmaktadır. Menderes Yolunda 6-9 Nisan 2017 tarihlerinde il dışından 400 ü aşkın yürüyüşçü ile ilk büyük kamplı yürüyüş yapılmıştır. Çal ve Güney Belediyeleri çalışmalarımızda olduğu gibi, kamplı yürüyüş etkinliklerinde de destek vermektedir. Denizli’deki yürüyüş grupları, çevre illerdeki grupların rotalarda yürümeleri, karavan gruplarının kampları, gençlik gruplarının kamplı yürüyüşleri Menderes Yolu projesine tanıtım anlamında önemli bir destek sağlamıştır. Menderes Dağcılık Kulübü ve gönüllülerce Çal bölgesinde 60 kilometrelik bölümün ön çalışmaları tamamlanmış, işaretleme noktasına gelmiştir. 2017 yılı sonuna kadar Çal Bölgesinin tamamlanması hedeflenmektedir” açıklaması yaptı.

Büyük Menderes Yolu rota işaretleme ve levhalandırma çalışmaları önümüzdeki aylada, Çal-Çivril arasındaki güzergahta devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı