REKLAMI GEÇ

Jeotermal kaynaklar masaya yatırıldı

Jeotermal kaynaklar masaya yatırıldı

Denizli’nin jeotermal kaynakları ve uygulanan projeler Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda masaya yatırıldı. Vali Altıparmak, Denizli için nimet olan kaynaklarının verimli kullanılmasını istedi, yürütülen projelerin bir an önce sonuçlandırılması talimatını verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2016 Salı, 15:41

Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Kenan İnan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, Kaynak Geliştirme Daire Başkanı Mustafa Uçar, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile YİKOB yetkilileri katıldı.

Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi ve Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın (YİKOB) sunumları gerçekleştirildi. Sunumlarda, termal suyun çıkarıldığı kamu ve özel sektörlere ait sondajlar, reenjeksiyon kuyuları ve termal suların kullanım alanları hakkında bilgi verildi.

Vali Ahmet Altıparmak, termal suyun önemine değinerek, “Denizli’de yer altı kaynağı olarak çok değerli bir nimete sahibiz. Bu nimeti bilinçli kullanmamız gerekiyor. Amacımız, yenilenebilir enerji kaynağı olan jeotermalin verimli kullanılmasını sağlamak. Bu bağlamda, bütün bu çalışmalar ile Denizli’nin tarihsel misyonu olan ‘termal tedavi ve kür merkezi’ olma özelliğinin yeniden kazandırılması ve jeotermal potansiyeli ile sağlık ve enerji sektöründe söz sahibi illerden biri olmasını hedefliyoruz. Karahayıt Termal Sağlık Kenti olarak biliniyor. Bölgeye, kentsel dönüşüm çerçevesinde yeni tesisler kazandırıldı. Bölgede bulunan tesislerin bu kaynağı bilinçsiz kullanımının önüne geçmeliyiz” dedi.

Toplantının son bölümünde Karahayıt’ta yürütülen jeotermal projeler görüşüldü. Vali Ahmet Altıparmak, ilgililere projelerin takip edilerek sonuçlandırılması talimatını verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı