REKLAMI GEÇ

Türkiye’de Termal Turizmin Önemi ve Geliştirilmesi Çalıştayı başladı

Türkiye’de Termal Turizmin Önemi ve Geliştirilmesi Çalıştayı başladı

TÜRSAB tarafından düzenlenen “Türkiye’de Termal Turizmin Önemi ve Geliştirilmesi Çalıştayı” Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın katılımı ile başladı. Vali Altıparmak, Denizli’nin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, pastadan hak ettiği payı alması gerektiğini kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2017 Pazartesi, 16:39

Karahayıt PAM Termal Otel’de düzenlenen çalıştaya Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semin Melahat Fenkci, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Gülsüm Çelebi, Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Günaydın ile davetliler katıldı.

SOYKAN SUNUM YAPTI
Vali Yardımcısı İsmail Soykan, sunum eşliğinde Pamukkale-Karahayıt Termal Sağlık Kenti ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bileşenleri ile Termal Sağlık Kenti, ülkelerin karşılaştırmalı turist sayıları ve gelirleri ile ilgili bilgiler paylaşan Soykan, Denizli’nin turizm potansiyelini anlattı.

“DENİZLİ’NİN POTANSİYELİ YÜKSEK”
Vali Ahmet Altıparmak ise Denizli’nin dünya turizminde hak ettiği payı alması gerektiğini söyledi. Pamukkale Üniversitesi’ne ait çok güzel bir kliniğin bu bölgede yapıldığını hatırlatan Vali Altıparmak, “Termal turizmin dünyadaki örneklerinde; gençlerin, yaşlıların, çocukların yani herkesin benzer ortamda buluştukları alanlar oluşturulmuş. Bisiklet, yürüme yolları ve doğal mekanlar oluşturmuşlar. Böyle bir noktada Türkiye’de en iyisi nerede diye bir değerlendirme yaptığımızda, en olabilecek yer burası. Pamukkale, Hierapolis, Buldan gibi önemli değerlerin olduğu bir ortam var burada” dedi.

Konuşmaların ardından çalıştaya geçildi. İki gün sürecek olan çalıştayda termal turizmin önemi ve geliştirilmesi konuları masaya yatırılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı