REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün termal adımı turizmcileri sevindirdi

PAÜ’nün termal adımı turizmcileri sevindirdi

Pamukkale Üniversitesi’nin Karahayat’ta kuracağı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin ihale sürecine gelmesi, Denizlili turizmcileri sevindirdi. Denizli Turistik Otelciler ve işletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, sağlık kompleksinin tamamlanmasıyla bölgeye 1 milyar liralık yeni yatırımların gelebileceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2017 Perşembe, 17:49

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, ihale süreci başlatılan Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasiyon Hastanesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Hastanenin hayata geçmesi ile bölgenin dünya standartlarında bir termal tedavi ve tatil merkezine dönüşeceğini belirten Şen, Pamukkale ve Karahayıt’ın tüm dünyada adından söz ettirecek bir merkez haline geleceğini söyledi.

Kurulacak olan hastanenin bölgedeki oteller ile birlikte hizmet vererek, uzun süreli konaklamaların da önünü açacağını anlatan Şen, “Yapılacak olan komples, sağlık sistemi ve sağlık turizmine çok büyük katkı sağlayacak. Karahayıt bölgesinin Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Termal Sağlık Kür Merkezi’ ilan edilmesi halinde, sektörün önü açılacak, alt ve üst yapı çalışmaları hızla tamamlanacak, bu da bölgede yeni yatak kapasitesi ihtiyacını da beraberinde getirecek. Bu sayede bölgeye yaklaşık 1 milyar TL’ye varan yeni yatırımlar getirebilecek” dedi.

Dünyada gelişen yaşam standartlarına bağlı olarak turizm anlayışında da değiştiğine dikkat çeken Gazi Murat Şen, “Nüfusun hızla yaşlanmasına bağlı olarak sağlık sorunları da tüm dünyada arttı. Termal turizm, tüm dünyada ciddi anlamda tercih edilir oldu. Pamukkale Üniversitesi’nin yapacağı termal kompleksin tamamlanması ile tüm dünyadaki sağlık acenteleri ile yapılacak kontratlarla, yabancı misafirlerin bölgeye gelişleri yoğunlaşacak, hem sağlık, hem tedavi, hem de tatil amaçlı uzun süreli konaklamaların önü açılacak” diye konuştu.

Termal sağlık turizminin öncelikle desteklendiğine dikkat çeken Şen, projede emeği geçenlere teşekkür etti, projenin kısa sürede tamamlanmasının en büyük temennileri olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı