REKLAMI GEÇ

Şen: “Günübirlik apart dairelerde güvenlik tehdidi sürüyor”

Şen: “Günübirlik apart dairelerde güvenlik tehdidi sürüyor”

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, günlük kiralık apart dairelerde başlatılan kimlik bildirme şartına rağmen denetimlerin yetersiz olduğunu ve güvenlik tehdidinin sürüdüğünü söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Şubat 2017 Pazartesi, 15:22

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, 1 Kasım’da yürürlüğe giren kanun hükmünde kararnameyle günlük kiralık apart dairelerde kimlik bildirme şartının zorunlu hale getirilmesine rağmen, denetimlerin sağlıklı yapılamadığını belirtti, Bu tür konaklama yerlerinin güvenlik tehdidi oluşturmaya devam ettiğini söyledi.

Günübirlik kiralanan evlerin terör örgütleri ve kanun dışı kişilerin kullanımına son derece müsait olduğun belirten Şen, “18 yaş altı gençlerin kanun gereği otellerde tek başına konaklaması mümkün olmadığından dolayı bu tür yerlere yöneldiğini de gözlemlemekteyiz. Kimlik bildirimi yapması zorunlu hale getirilmiş olmasına rağmen ruhsatlı olmadıklarından ve konut özelliği taşıdıklarından dolayı denetim neredeyse imkansız. Bu yerleri denetlemeye giden görevliler karşıların da muhatap bulamıyor. Kanuna aykırı hareket etmeleri halinde ruhsat iptali ile ilgili maddenin işletilebilmesi mümkün değil. Çünkü zaten ruhsatları yok. Son yıllarda sayısı hızla kayıt dışı günlük kiralık evler, sektörümüz açısından birçok riski beraberinde getirdiği gibi önemli miktarda vergi kaybına da neden oluyor” dedi.

Günlük kiralık apartların sıkı bir denetime tutularak kanuna ayrı çalışmasının engellenmesi gerektiğini vurgulayan Şen, “Farklı mahallelerden bu tip yerleri konut adı altında kiralayan kişiler, ev sahibinin de haberi olmadan bir cep telefonu irtibat numarası ile bu yerleri günübirlik, saatlik kiralayarak aynı binada oturanlarında huzurunu kaçırabilmektedir. Hatta geniş daireler kiralayıp, buraları ikiye üçe bölerek farklı farklı kişilere kiralayabiliyor. Yerel yönetimler, maliye ve polisin ortaklaşa çalışarak bu tür yerlerin kanuna aykırı çalışmasini önlenmesi gerekiyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı