REKLAMI GEÇ

Denizli termal sağlık turizm zirvesine ev sahipliği yapacak

Denizli termal sağlık turizm zirvesine ev sahipliği yapacak

Denizli, Mayıs ayında 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. Zirveye, 500 yerli ve yabancı termal sağlık konusunda ihtisaslı seyahat acente temsilcileri katılması bekleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Aralık 2016 Cuma, 11:11

Zengin jeotermal kaynakları ile termal sağlık sektöründe ülkede önemli bir yere sahip olan Denizli, 10-14 Mayıs tarihleri arasında 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. Zirveye termal sağlık alanında uzmanlaşmış 500 yerli ve yabancı acente temsilcisinin katılması bekleniyor.

Yurtiçi ve yurtdışından gelen seyahat acenteleri aracılığıyla kentteki termal sağlık turizmini canlandırmayı amaçlanan zirve öncesi Vali Ahmet Altıparmak Başkanlığında hazırlık toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Gülsüm Çelebi, DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği Başkanı Emin Çakmak ve diğer yetkililer katıldı.

Katılımcılara bilgi veren Çakmak, zirveye Türkiye’den 200-250 civarında termal sağlık konusunda uzman seyahat acente temsilcisinin, uluslararası boyutta da 50 ülkeden 250 ‘ye yakın acente temsilcisinin davet edileceğini söyledi.

Vali Altıparmak’ın Onursal Başkanlığında gerçekleştirilecek olan zirveye, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı bünyesinde GEKA, Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi ile Sivil Toplum Kuruluşlarının destek verecek.

Akademik Başkanlığını Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’nün üstlenecek olduğu zirvenin, Termal Sağlık Kenti olan Karahayıt’ta 10-14 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılması planlandı. 3 oturum halinde yapılacak olan zirvenin son gününde katılımcılarla değerlendirme toplantısı yapılmasının önemli olacağını vurgulayan Vali Altıparmak, bu toplantı ile katılımcıların önerilerini alabileceklerini, bunun da bölgedeki ve sektördeki eksikliklerin belirlenerek tamamlanması konusunda kendilerine yardımcı olacağını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı