REKLAMI GEÇ

Vali Altıparmak: “Termal tedavi, kür merkezi ve inanç merkezi kimliğini geri kazanacağız”

Vali Altıparmak: “Termal tedavi, kür merkezi ve inanç merkezi kimliğini geri kazanacağız”

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Turizm Haftası nedeniyle mesaj yayınlayan Vali Ahmet Altıparmak, Denizli’nin en çok turist çeken 5.il olduğunu belirterek, “Denizli’de turizmi 12 aya yaymak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Denizli’nin yeniden yüzyıllar önceki gibi termal tedavi ve kür merkezi, yabancı turistler için inanç merkezi kimliğini de geri kazanması için çalışıyoruz. Denizli olarak, mevcut değerlerimizle bu hedefe ulaşabileceğimize inanıyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2017 Cumartesi, 10:22

Vali Ahmet Altıparmak, Turizm Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, bacasız sanayi olarak tabir edilen turizme Denizli’de yeni yatırımlar yapılacağını söyledi. Altıparmak, 2016 yılında Pamukkale’yi 974 bin 500 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini hatırlattı, “Hedefimiz bu rakamı çok daha yukarılara çıkarmak. Denizli, en çok turist çeken iller sıralamasında ülkemizde Antalya, İstanbul, Muğla ve Edirne’den sonra 5. sırada yer alıyor” dedi.

Farklı kültür ve yaşam biçimlerini aynı paydada toplayan, bu yönüyle kültürler arası etkileşim ve ilişkileri en üst düzeyde katkı sağlayan turizmin, ülkeler ve toplumlar için büyük bir gelir kaynağı ve istihdam alanı oluşturması yönüyle de ülkelerin ekonomik yapılanmalarında önemli rol oynadığını belirten Vali Ahmet Altıparmak, “Bu zengin coğrafyanın içinde yer alan Denizli, bünyesinde barındırdığı medeniyetlerin izleri olan kültürel değerleri ve coğrafi konumu itibariyle meydana gelen doğal güzelliklerini cömertçe sergiliyor. Denizli, sahip olduğu antik şehirler ve höyükler yönüyle tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan medeniyetler içerisinde dünyanın en zenginlerinden biridir. Böyle bir zenginliğe sahip olmak gerçekten gurur verici. Denizli, kültür turizmi, inanç turizmi, kongre turizmi, eko turizmi, sağlık turizmi, yayla turizmi, mağara turizmi ve kış turizmi gibi pek çok potansiyele sahip” dedi.

Vali Altıparmak, Denizli’nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini turizm hareketleriyle iç ve dış turizm piyasasına sunulması ve turizm sezonunun 12 aya yayılıp bir Turizm Kenti haline getirilmesi için Valilik önderliğinde turizmi çeşitlendirme çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydetti.

Altıparmak, “Turizmi ekonomimizin en verimli sektörü haline getirmek için Denizli’nin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak planlı ve sürdürülebilir bir kalkınma anlayışıyla çalışıyoruz. Amacımız bütün bu çalışmalar ve açılacak tesisler ile Denizli’nin yeniden, tarihi misyonu olan Termal Tedavi ve Kür Merkezi olma özelliğinin yanı sıra yabancı turistler için İnanç Merkezi kimliğini de geri kazanmasıdır. Denizli olarak, mevcut değerlerimizle bu hedefe ulaşabileceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı