REKLAMI GEÇ

DENTUROD Denizli’de inanç Turizmi için düğmeye bastı

DENTUROD Denizli’de inanç Turizmi için düğmeye bastı

Denizli’nin turizm gelirini artırmak ve hak ettiği değeri görmesi için başarılı çalışmalara imza atan Denizli Turizm ve Otelciler Derneği (DENTUROD), şimdide inanç turizmi konusunda düğmeye bastı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2018 Pazartesi, 12:49

Denizli tarihi, Anadolu tarihi kadar derin birçok kültüre, dine, yaşam biçimine ev sahipliği yapmış zenginlikte bir şehir. Tarih boyunca hem bir ticaret merkezi, hem bir hac merkezi hem de bir şifa merkezi konumunu koruyan Denizli’nin bugün de aynı misyonu devam ettirebilmesi için DENTUROD yönetimi “İnanç Turizmi”ni gündeme taşıyor.

Denizli’nin Türkiye için önemli bir ticaret merkezi olduğunu ve son yapılan “Termal İyi Gelir” kampanyası ile sağlık kenti olma yolunda ilerlediğini söylenen DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, İnanç Turizmi anlamında da artık Denizli’nin ön plana çıkma zamanının geldiğini belirtti. Laodikeia, Hierapolis ve Kolossai’nin Hıristiyanlık için önemli kentler olduğunun altını çizen Şen, “Her üç kent de kutsal kitapta geçmektedir. Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan Aziz Philippus’un mezarının Hiearapoliste gün ışığına çıkarılması, B. Constantinus zamanına tarihlenen Laodikya Kilisesi’nin restore edilip ayağa kaldırılması, Anadolu tarihi, sanat tarihi, mimari önemi kadar, Hıristiyanlık için de önem arz etmektedir. Öyle ki günümüzde de birçok kilise Aziz Philippus bayramını kutlayıp ayin düzenlemektedir. Her yıl 3 Mayıs tarihi Aziz Philippus Bayram günü olarak kutlanmaktadır. Mayıs’ın ilk haftasında yapılan bu kutlamalar için kentimiz tanıtılmasında kullanılabilir mi? İnanç turizmi için gelen turistler uzun süreli şehrimiz de konaklayabilir mi?” diye sordu.

“Turizmle inanç arasında geçmişten günümüze yakın bir ilişki vardır” diyerek sözlerini sürdüren DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Dini binaların, ritüellerin, festivallerin ve dini törenlerle ilgili olayların turist çektiğini belirterek, “ Bugün yapılmakta olan kitle turizmi ülkemizde ve özellikle şehrimizde, kültür, miras ve inanç turizmi gibi tarihi ve manevi, dinsel yönden çekiciliği olan alanların turizmde kullanımını arttırmıştır. Şimdiye kadar şehrimize dini hac amaçlı gelen ziyaretçilerin bireysel programlar yerine seyahat acentesi ve tur işletmeleri ile gelmeleri bir anlamda kitle turizminin inanç turizmine yaptığı olumlu bir katkıdır. Ancak kitle turizminin bu olumlu tanıtım katkısına rağmen, kültür ve inanç turizm alanlarımızı sadece günübirlik ziyaret edilir hale getirmesi de hedeflediğimiz inanç turizm potansiyelini olumsuz etkilemektedir” dedi.

Denizli’nin inanç turizm alanında potansiyelini Pamukkale ziyaretçi sayısına bakarak anlayabiliriz diyerek sözlerini sürdürem Şen, “Denizli bu anlamda Türkiye’de ilk sıradadır. Ülkemizde İnanç turizmine en iyi örnek Meryem Ana Evidir. Meryem Ana Evi 1967 yılında Hıristiyanlığın kutsal bir yeri ve hac alanı ilan edilmiştir. Bugün Meryem Ana Evi, ibadete açık, ziyaretçilerin, Hıristiyan olmasalar bile, manevi deneyim yaşayabilecekleri bir örüntü sunmaktadır. Denizli olarak bizim de amacımız, Laodikeia kilisesini ve Aziz Philippus mezarını inanç ve hac turizmi kapsamında ziyaret edilebilir bir destinasyon yapmak olmalıdır. Bugüne kadar termal iyi gelir kampanyamızda da yaptığımız gibi, turizm girişimcileri olarak bizler, valiliğimiz, belediyelerimiz, odalarımız ve diğer STK’ları ile iyi bir işbirliği içinde tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yürütmeliyiz” diye konuştu.

İnanç Turizmi ile ülkeye gelen turist sayısının 3 milyon daha fazlalaşacağını da belirten Şen, “Bu konunun yerel halkın bu bağlamda motive edilmesi ve inançlarını ifa etmek için gelecek ziyaretçilere hazırlanması, özellikle restorasyonu tamamlanan Laodikeia kilisesinin ibadet edilebilir hale getirilmesi ve bu kilisenin PAPA’lık veya Kardinallik makamlarında tanıtımın yapılması ve açılışının PAPA veya bir kardinal tarafından yapılmasının sağlanması, bu makamlar tarafından Laodikeia’nın yeniden hac alanı ilan edilmesi, inanç turizminin şehrimize ve ülkemize katacağı değer anlamında, kısa ve orta vadeli hedeflerimiz olmalıdır. Denturod başkanı Gazi Murat ŞEN, Denturod olarak olarak şehrimizin inanç turizmi alanında da tanıtılması, pazarlanması ve farkındalığının sağlanması için hazırız. Bu sayede ülkemize en az 3 milyon ilave inanç turistinin geleceğine inanıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı