REKLAMI GEÇ

GURBETÇİNİN KAKLIK MAĞARASI MERAKI

GURBETÇİNİN KAKLIK MAĞARASI MERAKI

Kaklık Mağarası’nı ziyaret eden turist sayısına artış gözlendi. Özellikle yurt dışında yaşayan gurbetçiler eşsiz mağaranın ilgilileri oldu…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2015 Cumartesi, 18:11

Denizli’de mağara turizminin en önemli duraklarından biri olan Kaklık Mağarası’na gelen turist sayısında artış gözlendi. Özellikle yerli turistlerin ilgisini çeken Kaklık Mağarası, Temmuz ayında izne gelen gurbetçilerin de uğrak mekanlarından biri oldu. 

Yabancı turistlerin ender ziyaret ettiği mağara doğal yapısı ile ziyaretçilerini büyülerken, bazı cilt hastalıklarına iyi gelen termal kaynakları da ilgi çekici bir diğer yönü oldu.
Kaklık Mağarası, Denizli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışmaları ile Mayıs 2002 tarihinde yüzme havuzu, küçük amfi tiyatro, seyir alanları, kafeterya, kameriyeler ile birlikte çevre düzenlemeleri de yapılarak hizmete sunulmuştu.

Kaklık Mağarasının sürekli damlayan duvarlarında, sık bir yosun ve küçük yapraklı sarmaşık türü bitkiler mağaraya ayrı bir görsel güzellik katıyor. Aydınlanmaya bağlı olarak gün içinde yeşilin değişik tonlarını alan bu bitkiler ise ziyaretçilere, görsel şölen yaşatıyor.

denizli-kaklik-magarasi-ic
Denizli İl Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz turist sayısında ciddi bir artış olduğunu doğrularken, “Özellikle yurt dışında yaşayan ve Türkiye’ye izinli olarak gelen gurbetçilerimizin yoğun ilgisi ile karşılaştık. Hem Kaklık Mağarası hem de Keloğlan Mağarası’na gerçekleşen ziyaretler bizleri memnun ediyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı