REKLAMI GEÇ

Hilton Karahayıt’a otel ve kür merkezi yapacak

Hilton Karahayıt’a otel ve kür merkezi yapacak

Denizli’nin termal kaynakları bu alana yatırım yapmak isteyen dev şirketlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışından yatırımcılar araştırmalarını sürdürürken, Hilton Otelleri elini çabuk tutarak Karahayıt’ta arazi satın aldı.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 21 Nisan 2014 Pazartesi, 13:51

Türkiye’nin yanı sıra birçok ülkede yatırımı bulunan oteller zinciri Hilton, termal tedavi ve konaklama sektöründe yapacağı yeni yatırım için Denizli’yi seçti. Bir süredir araştırmalarda yapan Hilton yöneticileri, Karahayıt’ta 48 bin metrekare arazinin satın alınmasında karar kıldı.

Hilton Otelleri’nin Türkiye’deki yöneticileri ile arsa sahibi Pamukkale Belediye Meclisi’nin MHP’li Üyesi Nihat Aracı arasında anlaşma sağlandı. Satış bedeli açıklanmayan 48 bin metrekare arsa, Hilton’un oldu. Burada 350 yatak kapasiteli otel, 3 bin metrekarelik termal tedavi ve kür merkezi projesi uygulanacak.

Konuyla ilgili denizlihaber.com’a açıklamada bulunan Nihat Aracı, “Karahayıt’taki bu arazinin Denizli turizmine kazandırılması için yıllardır çalışmalar yapıyordum. Önemli firmalarla temasa geçmiş, onlara sunumlar yapmış, bölgeyi inceletmiştim. Arazinin satışını bir hafta önce gerçekleştirdik. Hilton’un Denizli’ye çok özel bir sağlık ve turizm merkezi kazandıracağına inanıyorum” dedi.

Bu arada, önümüzdeki günlerde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Hilton Otelleri Türkiye yöneticilerinin katılımıyla Karahayıt’a yapılacak dev yatırımla ilgili bir imza töreni düzenleneceği öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı